En Sıcak Konular

Bu defa CHP ve MHP şok olacak !

8 Eylül 2008 15:23 tsi
Babacan’a Ulusal Program randevusu vermeyen Baykal ve Bahçeli’nin bu tavrına Dışişleri Bakanı aynı şekilde karşılık verdi, her iki partiye de bürokrat gidecek!

CHP ve MHP’ye bürokrat gidecek
DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği Katılım Ortaklığı Belgesine paralel olarak hazırladığı 3. Ulusal Program Taslağı’nı sunmak ve muhalefetin görüşlerini almak için planladığı liderler turuna dün BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile başladı. Babacan bugün de DSP Genel Başkanı Zeki Sezer DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile görüşecek. Randevu vermeyen MHP ve CHP’ye Babacan’ın yanıtı da ilginçti.

İLK GÖRÜŞME YAZICIOĞLU İLE
BAŞMÜZAKERECİ Babacan, dün Yazıcıoğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Babacan, ‘Türkiye’nin Ulusal Program Taslağı’nı geçen hafta tamamladık. Geniş bir istişare sürecine başladık. İçeriği hakkında bilgi sundum. Sayın Yazıcıoğlu görüşlerini daha sonra bize bildirecek’ dedi. Yazıcıoğlu da faydalı bir görüşme yaptıklarını anlattı.

CHP VE MHP’YE ANLAMLI YANIT
CHP’YE gidip gitmeyeceği sorulan Dışişleri Bakanı Babacan ‘Biz Ulusal programı 8-9 Eylül tarihleri arasında götürmeyi planlamıştık. Ancak Sayın Baykal o tarihlerde müsait olmadığı için Öymen’e yönlendirdiler. AB Genel Sekreterimiz Oğuz Demiralp, Öymen’e uygun bir zamanda programla ilgili bilgi sunacak’ yanıtını verdi. Babacan MHP’den de randevu talep ettiklerini, ancak bir isim verildiğini belirterek, taslağın Dışişleri tarafından o isme gönderileceğini ifade etti.

DSP’DEN MUHALEFETE TEPKİ
BABACAN ile bugün saat 13.00’te bir araya gelecek olan DSP lideri Zeki Sezer star’a yaptığı açıklamada, Babacan’a randevu vermeyen CHP ve MHP’yi eleştirdi. Siyasetin diyalogsuzluk nedeniyle çözümsüzlüğe doğru gittiğini belirten Sezer ‘Görüşleriniz farklı olabilir ama diyalog için engel olmamalıdır’ dedi. Babacan bugün DTP Genel Başkan Ahmet Türk ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras’ı da TBMM’de ziyaret edecek.

Problem çözmez, üretirler
CHP ve MHP’nin tutumuna Başbakan Tayyip Erdoğan da sert çıktı: ‘Dışişleri Bakanıma ‘ana muhalefeti ve MHP’yi bilgilendir’ diye talimat verdim. Haftalar oldu hala CHP cevap vermedi. Son verilen cevap, ‘Onur Öymen’e brifingi versinler’ oldu. Herhalde beyefendinin ihtiyacı yok. Ben bakanımı gönderiyorum. Eğer siz bakanımdan böyle bir brifingi almayacaksınız yapılacak şudur, bürokratımızı göndeririz. Aynı şekilde MHP’den cevap ‘Dışişleri Bakanı bizim eski genel başkanımıza Ermeni Devlet Başkanı Petrosyanla görüştü dediği için kırgınız’. Söylenen şey yalansa eleştirin. Cumhurbaşkanımız’ın maç için Ermenistan’a gitmesi niye rahatsız ediyor. Biz her şeyin masada çözüleceğine inanıyoruz. Bu zihniyetlere ülke teslim edilmez. Bunlar problem çözemez, üretir.’ STAR



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs