En Sıcak Konular

AK Partililerden HOCA'ya ziyaret

8 Eylül 2008 15:17 tsi
Erbakan'ın Gül tarafından affedilmesinin ardından 3 AK Partili vekil Hoca'yı ziyaret etti. Vekiller Erbakan'ın elini öptü. Hoca'nın da AK Partililere, "Siz bizim evlatlarımızsınız" dediği öğrenildi.

AK Parti ile Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan arasında buzlar erimeye başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erbakan'ın sağlık sorunlarından dolayı 'ev hapsi' cezasını kaldırmasının ardından AK Partili 3 milletvekili de Erbakan'ı evinde ziyaret etti.
Eski Başkanlardan Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedilmesinin ardından, AK Partili bazı milletvekilleri Hoca'yı ziyaret ederek elini öptüğü öğrenildi. 8 Sutun'un edindiği bilgiye göre AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün ve İstanbul eski Milletvekili Mustafa Baş, Necmettin Erbakan'ın affedilmesinden bir gün sonra Hoca'yı evinde ziyaret etti.

'SİZ BİZİM EVLATLARIMIZSINIZ'

Hoca'nın evine giderek elini öpen AK Partili vekilleri Hoca gayet sıcak karşıladı. Ziyaretin ardından Erbakan'ın her 3 milletvekiliyle sohbet ettiği ve "Sizler bizim evlatlarımızsınız" dediği öğrenildi. AK Partililerin Hoca'yı ziyareti ve Hoca'nın da "evlatlarımızsınız" demesi iki grup arasındaki bundan sonraki ilişkilerle ilgili bir çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. AK Parti'ye yönelik en ağır eleştirileri getiren Erbakan'ın 2009 yerel seçimlerinde aynı muhalif tavrı devam ettirif ettirmeyeceği merak ediliyor.

EN AĞIR ELEŞTİRİLER HOCA'DAN GELMİŞTİ

Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Saadet Partisi'ne katılmayarak AK Parti'yi kuran başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti kurmaylarına yönelik en ağır eleştirileri Erbakan yapmıştı. AK Partilileri "Milli Görüş gömleğini" çıkarmakla suçlayan Erbakan, Erdoğan için "Çoluk çocuk" benzetmesinde bulunmuştu. 22 Temmuz seçimleri öncesinde de Erbakan meydanlara inerek yine AK Parti'ye karşı yoğun bir muhalefet yapmıştı. Hoca'nın o dönemde AK Parti'ye yönelik yaptığı bazı benzetmeler de tartışma konusu olmuştu.

KAPUSUZ DOĞRULAMADI

Konuyla ilgili görüştüğümüz AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz Erbakan'a bu yönde bir ziyaretlerinin olmadığını söyledi. Necmettin Erbakan'la daha önce görüşmelerde bulunduklarını belirten Kapusuz, "Affedilmesinin ardından Sayın Erbakan'la herhangi bir ziyaretimiz veya görüşmemiz sözkonusu olmadı" diye konuştu.

8 SUTUN

 



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs