'Arda topu Sargis'e at!' | " /> 'Arda topu Sargis'e at!' | "/>

En Sıcak Konular

'Arda topu Sargis'e at!'

8 Eylül 2008 17:14 tsi
'Arda topu Sargis'e at!' Tarihi Türkiye-Ermenistan milli maçında tribünde çıkarılan bir pankart dikkat çekmişti. Maça damgasını vuran o pankartı kimin hazırladığı 'ortaya çıktı'. İşte o pankartı tutan el...

Genç Siviller yaklaşık bir buçuk ay önce başlattığı Sınır Tanımayan Taraftarlar kampanyası kapsamında tarihi Türkiye-Ermenistan maçına tanıklık etmek için dün Erivan’daydı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yaklaşık 2 ay önce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü maça davet etmesinin ardından “Bi maça bakıp çıkıcaz” sloganıyla başlatılan kampanyada Genç Siviller; Gül’ün Sarkisyan’ın davetini kabul etmesini ve Ermenistan-Türkiye kara sınırının maç günü 24 saatliğine açılması talep etmişti.

Sınır açılsaydı yaklaşık 50 kişilik bir grupla karadan maça gitmeyi planlayan grup, tamamen kendi imkanlarıyla yaklaşık 11 kişi olarak maça giderek tribünlerde üzerlerinde Türkçe, Ermenice ve İngilizce olarak “‘Sınır’sız Kardeşlik Zamanı”, “Teşekkürler Gül, Teşekkürler Sarkisyan” ve “Arda Topu Sargis’e at” yazan pankartlar açtılar.

Türkiye’den maçı izlemeye giden tek Sivil Toplum Kuruluşu olan Genç Siviller’den Pınar Akpınar “Bu maç iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına büyük bir fırsat. Erivan’a geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu iki halkın ve kültürün birbirlerine aslında ne kadar yakın olduğunu kendi gözlerimizle gördük. Burada tanıştığımız Ermeniler bize dostça bir ilgiyle yaklaştılar. Karşılıklı dostluklar kurduk. Ermenistan’da, en çok dinlenilen radyo gençlik programına davet edildik. Türkiye Kafkaslarda ve Orta Doğu’da arabuluculuk rolü üstlenen, köklü bir devlet geleneğine sahip olan güçlü bir ülke. Kapalı sınırlar ve anlamsız husumetler bize yakışmıyor. Cumhurbaşkanımıza, Ermeni halkının bu jestine karşılık vererek maça geldiği için çok teşekkür ediyoruz. Artık arada yıllanmış duvarların olmadığı ‘Sınır’sız dostluk zamanı” dedi.

Kampanyaya bundan sonra da devam edecek olan Genç Siviller, maçın 2009 Ekim ayında İstanbul’da oynanacak olan rövanşı için büyük bir dostluk etkinliği planladıklarını ve o zamana kadar sınırın açılmasını umut ettiklerini belirttiler.



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs