O gazete bu haberi neden görmedi | " /> O gazete bu haberi neden görmedi | "/>

En Sıcak Konular

O gazete bu haberi neden görmedi

8 Eylül 2008 13:20 tsi
O gazete bu haberi neden görmedi Türkiye Aydın Doğan ile Erdoğan arasındaki düelloya kilitlenmişken ilginç bir gazete bırakın anasayfayı gazetenin tamamında konuyla ilgili tek satır geçirmedi. Şimdiden söyleyelim bu gazete Doğan grubuna ait değil… Bilakis muhafazakarlığı ile biline

Türkiye gündeminin bir numarası Aydın Doğan ile Başbakan Erdoğan arasında haftasonu çıkan tartışma… Öyle ki Erdoğan’ın Cumartesi günü Güngören’de yaptığı sert açıklamalar neredeyse tarihi Ermenistan-Türkiye maçını gölgede bırakacaktı. İlk gün için bu olmadı. Ancak Pazar günü ilk önce Erdoğan’ın sert bir şekilde Doğan’a yüklenmeyi sürdürmesi, ardından Aydın Doğan’ın apar topar canlı yayında Erdoğan’a cevap vermesi Türkiye’nin gündemini belirledi.

Gazeteler bu gündeme ayak uydurmakta gecikmedi. Doğan grubuna ait olan Radikal, Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi gazeteler Erdoğan’ı eleştiren basın özgürlüğünün altını çizen haber ve yorumlarla çıktı okurlarının karşısına. Diğer yandan Sabah, Akşam, Yeni Şafak, Zaman gibi gazeteler de Erdoğan’ın Doğan ile ilgili sözlerini ön plana çıkardılar.

Kısaca tüm gazeteler manşet ya da sürmanşetlerini bu habere ayırdı. Erdoğan’ın ‘sana bir hafta süre, yoksa açıklayacağım’ şeklindeki üslubu, Doğan’ın ‘biat etmeyiz’ şeklindeki savunmasıyla gazetelerde yerini aldı.

Aslına bakılırsa Başbakan Erdoğan’ın bu denli güçlü bir şekilde Doğan’ı hedef almasıyla bazı Doğan Grubu gazetelerinin bu tartışmayı göz ardı edeceği söylenebilirdi. Zira Radikal gazetesi kendi patronu tartışmanın tarafı olsa da haberi anasayfanın altında, küçük bir şekilde görmüş. Ancak haberi görmeyen gazete Doğan grubuna ait değil. Evet belki şaşıracaksınız, ancak daha önce Doğan aleyhine yaptığı yayınlar bilinen ve muhafazakar çizgisiyle tanınan Milli Gazete bu haberi görmedi. Üstelik sadece Anasayfasında değil, gazetenin tamamında bu habere yer vermedi basın kuruluşu.

Böylesine önemli bir gündemi Milli Gazete’nin nasıl kaçırdığı şüphesiz içinde bir sürü soru barındırıyor. Zira gazete ‘kartel medyası’ tanımlamasının baş mimarı. Daha önce Doğan grubuyla önemli hesaplaşmalara imza atan bir kuruluş. Şimdi neden sustukları, en azından tarafsız gazetecilik yapıp haberi olduğu gibi vermemelerinin açıklanabilir bir tarafı yok.

iyibilgi.com



Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs