En Sıcak Konular

İşte CHP'nin İstanbul adayı

8 Eylül 2008 11:46 tsi
İşte CHP'nin İstanbul adayı Yerel seçimlerde 15 milyonluk nüfusuyla İstanbul kilit nokta. İstanbul'u alan Türkiye'yi alır... İşte bu yüzden CHP seçimlere çok sıkı hazırlanıyor. Ana muhalefet bu şehir için adayını belirledi.

Kadir Topbaş'ın karşısına İlhan Kesici! Yerel seçimler öncesi Kadir Topbaş'ı tahtından indirebilecek CHP'nin adayı İlhan Kesici mi? Siyaset kulislerini iyi takip eden Bugün yazarı Cengiz Özdemir, o ismin Kesici olduğunu duyurdu. AK Parti'de ise Kadir Topbaş'ın yeri ise sürpriz olmazsa garanti gibi..

"(...)Kadir Topbaş'ın geçen seçimlerde ve bana göre bu seçimde de aday gösterilecek olmasının ardında, Başbakan Erdoğan ile uzun yıllara dayalı ve defalarca sınanmış mücadele birlikteliği yatmaktadır. Bugün için, İstanbul'da hiç kimse sürpriz beklemiyor.

CHP ise, "sıradışı" bir adayla, yıllardır beceremediğini denemek ve başarmak istiyor. Kadir Topbaş'ın karşısına İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'yi çıkarmaya hazırlanıyor! Böylesi bir hazırlık aynı zamanda 15 yıl sonra yapılacak bir rövanş anlamına gelecektir.

Hatırlayın, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde, % 25 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın rakibi İlhan Kesici de % 22 gibi azımsanmayacak bir oy almıştı. Aynı seçimde, SHP, DYP ve DSP adaylarının aldığı oylar toplamda % 47'ydi. Elbette o günden bugüne, köprülerin altından çok sular geçti.

Bugün bambaşka bir Türkiye'deyiz. Bugün itibarıyla baktığınızda, Türkiye'nin her yöresinde, AK Parti'nin ezici bir üstünlüğü var. Böyle olmasının en önemli sebebi ise, uzun zamandır bu partiye muhalefet misyonunu siyasi bir partiden ziyade başka güç odaklarının üstleniyor olması.

Yeri geldiğinde Anayasa Mahkemesi'nin ya da Genelkurmay'ın AK Parti'yi engelleme çabaları, tam da tersine partinin gücüne güç katmasını sağladı. Bu seçimlerde, CHP yakın tarihinde belki de ilk defa gerçek anlamda "siyasi" bir hamleye hazırlanıyor.

Siyaset dışı güçlerden medet ummak yerine, CHP dışında da siyasi karşılığı olabilecek bir isimle yeni bir hamleye soyunuyor. Peki, olacak mı, derseniz... Bu sorunun doğru cevabını, bugünden verebilmek çok da kolay değil. Ama kesin olarak bilinen o ki, sadece CHP ile olmaz!



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs