En Sıcak Konular

Hülya Avşar'a kötü haber !

8 Eylül 2008 11:36 tsi
TMSF ile Hülya Avşarın borç tartışması, yeni bir boyut kazandı. Avşar, davadan feragat protokolüne uymayınca TMSF 1.5 milyon dolar indirimi iptal etmek için düğmeye bastı.

UZAN döneminde kaset ve film yapmak üzere sözleşme imzalayan ancak daha sonra şirketlere el konunca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile gereğini yerine getirmediği gerekçesiyle davalık olan ünlü sanatçı Hülya Avşar’a 1.5 milyon dolarlık ikinci darbe yolda. Uzan dönemine ait 350 bin dolarlık borcu tahsil etmek istediği için TMSF’ye ağır eleştirilerde bulunan Avşar’ın, TMSF ile imzaladığı borç ödeme sözleşmesinin iptal edilmesi gündemde. TMSF, tüm uyarılara rağmen, açtığı davalardan feragat etmeyerek, protokol hükümlerini ihlal eden Hülya Avşar’ın, sözleşmesini feshederek, bu şartla öngörülen 1.5 milyon dolarlık indirimi de iptal etmek için düğmeye bastı. Konuyla ilgili olarak Avşar’a bir uyarı yazısı gönderen TMSF, sözleşmenin iptal edilmesiyle birlikte Avşar kızından 1.5 milyon dolarlık indirimi de tahsil edecek.

UYARI YAZISI İLETİLDİ
TMSF ile ünlü sanatçı Hülya Avşar arasındaki borç tartışması yeni bir boyut kazandı. 2008 yılı başında Hülya Avşar ile bir borç ödeme protokolü imzalayan TMSF, Avşar’dan Uzan dönemine ait borçlar için yaklaşık 1 milyon dolar tahsil etti. TMSF, ödeme sırasında Hülya Avşar’ın borcunda, yaklaşık 1.5 milyon dolarlık iyi niyet ve erken ödeme indirimi yaptı. Böylece borç miktarı 2.5 milyon dolardan 1 milyon dolara düşürüldü. TMSF ile Hülya Avşar arasında imzalanan borç ödeme protokolünde, diğer anlaşmalarda olduğu gibi, tarafların haklarında açtıkları tüm davalardan feragat edeceklerine ilişkin hükme yer verildi. Avşar, bu hükme uymayarak borç ödeme anlaşmasının ardından, davalarından feragat etmediği gibi TMSF hakkında yeni davalar açılmasına karar verdi. Bunun üzerine TMSF, Hülya Avşar ile imzalanan borç ödeme konusundaki anlaşmanın iptal edilmesini kararlaştırdı. Avşar’ın avukatlarına, anlaşmanın hükümlerine uyulmadığı için iptal edileceği ve indirimin de kaldırılacağına ilişkin bir uyarı yazısı gönderildi.

AVŞAR’A davalardan feragat için tanınan süre bu hafta doluyor. Avşar davalardan feragat etmezse TMSF, Avşar ile yaptığı borç ödeme anlaşmasını iptal edecek. Böylece indirime tabi borç iptal edilmiş olacak.

Tartışmanın kaynağında Köse ile anlaşma var
HÜLYA Avşar, TMSF ile yaptığı 1 milyon dolarlık borç ödeme anlaşmasının ardından TMSF’ye ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu. TMSF de, ‘kendimi hortumlanmış hissediyorum’ diyen Hülya Avşar hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. TMSF avukatlarının dava dilekçesinde Avşar’ın anlaşma gereği 350 bin doları 29 Kasım 2007’de ödediği anlatılan dilekçede, daha sonra sorunlar yaşanan Avşar’ın bir internet sitesinde ‘basın yoluyla hakaret’ ve ‘iftira’ suçunu işlediği savunulmuştu. Borç tartışması, Avşar’ın Uzan zamanında TMSF’nin amme borçlusu olan Filmtürk Film Prodüksiyon ve Erol Köse Prodüksiyon ile 2002 ve 2003’te yaptığı sözleşmeler gereği 350 bin YTL ödeme yapılması, ancak kendisinin her 2 sözleşme karşılığı, 2 filmde oynama ve kaset yapma edimlerini yerine getirmemesinden kaynaklanmıştı.

STAR



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs