En Sıcak Konular

Emniyet'ten Oray Eğin'e tokat

8 Eylül 2008 11:26 tsi
Emniyet'ten Oray Eğin'e tokat
Oray Eğin, "Ordu İstanbul'a el koysun" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. İstanbul Emniyeti zehir zemberek bir cevap verdi. İşte o cevap ve o yazı..

Oray Eğin, "Ordu İstanbul'a el koysun" başlıklı bir yazı yazmıştı. İstanbul Emniyeti, yazıdaki bilgilerin tamamen yanlış olduğunu ispat etti ve Oray Eğin'in köşesinden "cevap düzeltme" yayınlattı.

İşte Emniyet'in cevabı:

24 Haziran 2008 Salı tarihi, “Akşam” Gazetesinin 16. sayfasında Oray EĞİN imzalı “İstanbul’a ordu el koysun” başlıklı köşe yazısı başlığı ve içeriğinde kullanılan kelimeler; Anayasal Düzen aleyhtarı nitelikte olup halkı yanıltmaya ve Anayasal Düzene karşı kışkırtmaya yöneliktir.

Yazı ilgili birimlerce incelenmiş ve köşe yazısına konu olayın hiçte haberde verildiği gibi olmadığı, gerçekten kavgaya resmi polislerin müdahale ederek mağduru kurtardıkları, polisi görünce kaçan saldırganları ise kovaladıkları resmi polisin tekrar olay yeine döndüğünde ise mağdurun olay yerinde ayrılmış olduğu olay yerindeki güvenlik kameraları kayıtları ile de sabittir.

Ayrıca olayın mağduru olaydan bir gün sonra Kolluk birimine gelerek şikayette bulunmuştur. Verdiği bilgilere göre öncelikle şüphelilerin isim ve eşkâlleri tespit edilmiş, sonrasında bu kişilerin bulunması muhtemel yerlerde yakalanması için gerekli çalışmalar neticesinde şüpheliler yakalanmış, mağdur tarafından teşhis edilen şüpheliler ve savcılık talimatı uyarınca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.

Gazeteci, aklına ve ağzına geldiği gibi kulaktan duyma ifadelerle 3. şahısları, kurum ve kuruluşları zan altında bırakacak şekilde yazan, çizen, halkı yanlış bilgilerle yanıltan ve yönlendiren değil, tam aksine doğru ve gerçekleri yazarak halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışan kişiler olmalıdır.

Oysa Oray EĞİN, yazısını kaleme alırken yazı içeriğinde “.. yoksa ordu acilen İstanbul’a müdahale etmelidir” şeklindeki ifadeleri ile, araştırmacı, halkı aydınlatan aydın bir gazeteci gibi hareket etmemiş, adeta ağzına geleni söylemekten kaçınmayan basit bir insan ve provokatör bir kalem gibi -köşeyazarı demek istemiyoruz- davranmıştır. Yazısını kaleme alırken gerekli özen ve dikkati göstermediği gibi, müvekkil İstanbul Emniyetini ve bağlı olduğu İstanbul Valiliğini ve İçişleri Bakanlığını da kamuoyu nezdinde zan altında da bırakmıştır.

Yazıda geçen ibareler eleştiri ve haber verme özgürlüğü ile bağdaşır ifadeler değildir. Aksine Anayasal Demokratik Düzene karşı Ceza kanunlarında yer alan anayasal bir suç olduğu kanaatindeyiz ve bu konuda gerek Basın Konseyi ve Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikayetlerde bulunulacaktır.

Müvekkilim Celalettin CERRAH ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelinin tümü görevinin başında, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü adına

Vekaleten Av. Ayhan GÜNAY

 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs