korkunç mektup! | " /> korkunç mektup! | "/>

En Sıcak Konular

Danıştay hükümlüsünden korkunç mektup!

8 Eylül 2008 08:00 tsi
Danıştay hükümlüsünden korkunç mektup! Danıştay saldırısı hükümlülerinden Osman Yıldırım'ın cezaevinden gönderdiği şifreli mektup da Ergenekon belgeleri arasına girdi. Mektupta yer alan resimler Susurluk'un uzantısı olan Ergenekon'un hedefinde olan kişileri temsil ediyor. İşte suikast liste

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında 'Danıştay saldırısını, Alparslan Aslan'ın yerine bana vereceklerdi' şeklindeki ifadesiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Osman Yıldırım'ın cezaevinden yazdığı şifreli mektup, Egenekon belgeleri arasına girdi. Osman Yıldırım, iddiaya göre yakından tanıdığı İbrahim Genç'ten şifreli yazı yazmayı öğrenmişti. Savcının dikkatini çekmek isteyen Yıldırım, Genç'ten öğrendiği bu şifreli tekniği kullanarak bir mektup yazdı. Danıştay saldırısıyla ilgili bir suçunun olmadığını anlatmak isteyen Yıldırım, yazdığı şifreli mektupta, Ergenekon yapılanmasının eylem yapacağı kişileri gösterdi.

YILDIRIM’IN EK İFADESİ ALINDI

 Şifreli mektup, Yıldırım'ın düşündüğü gibi savcının eline ulaştı. Osman Yıldırım'ın ek ifadesi alındı. Yıldırım, savcı Öz'e verdiği ifadesinde şifreli yazılardaki kişilerin Susurluk'un uzantısı olan Ergenekon'un hedefindeki kişiler olduğunu, kendisinin bu kişilere karşı bir eylemi olacak olsa cezaevi idaresine bunu açıkça vermeyip gizli olarak gönderdiğini savcıya anlattı. Osman Yıldırım amacını, şifreli mektuptaki karikatür ve resimlerde anlattığı kişilerin, Ergenekon örgütü tarafından öldürüleceğini söylemek olduğunu da ifade etti.

SUÇ İSLAMİ KESİME ATILACAK’

 Osman Yıldırım, bu isimlerden herhangi birisine düzenlenecek olan eylem veya suikastın İslami kesim üzerinde kalacağını ve yönetimde bulunan hükümetin uzaklaştırılması için kullanılacak bir malzeme olacağını, bütün bunları çözdüğünü ve bilmelerini istediği için yazılan mektup Ergenekon belgelerinde yer aldı.

SUiKASTE UĞRAYACAĞI ÖNE SÜRÜLEN İSİMLER

Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Erdoğan Teziç, Vural Savaş, Şener Eruygur, Kemal Anadol, Kemal Gürüz, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Tuncay Özkan, Sabih Kanadoğlu, A. Necdet Sezer, Cumhuriyet Gazetesi, Türkan Saylan, Mustafa Süzer, ABD Elçiliği, Gülay Tuğcu, Orhan Pamuk, Ruhat Mengi, Joost Lagendijk.

BOMBAYI İTİRAF ETMİŞTİ

Osman Yıldırım, savcı Zekeriya Öz'e verdiği ifadede, Cumhuriyet Gazetesi'ne attıkları bombaları Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Ataşehir'deki bürosunda 27 Nisan 2006 tarihindeki toplantıda Muzaffer Tekin'in, Alparslan Arslan ve kendisine verdiğini itiraf etmişti.

500 BİN DOLAR ALACAKMIŞ

Bombaları getirenin Ergenekon sanığı Rasim Görüm olduğunu dile getiren Yıldırım, Cumhuriyet'e bomba atılması için para karşılığı anlaşma yaptığını belirtmişti. Yıldırım, "Cumhuriyet'e atılan bomba işi için 500 bin dolar alacaktım ama vermediler" demişti. Yıldırım, 2.5 milyon dolar karşılığında Necip Hablemitoğlu'nu öldürmesinin istendiğini de kaydetmişti.

Ancak devletin kendisine sahip çıkacağı garantisini alamadığı için cinayetten vazgeçtiğini açıklayan Yıldırım, suikastın "sahte Yeşil" lakaplı, Ergenekon sanığı Osman Gürbüz'e verildiğini ileri sürmüştü. Yıldırım, saldırılar öncesinde çek senet tahsilatı, adam öldürmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve sahte kimlik düzenlemekten yargılanmıştı.

İşte o mektup:

 

 

bugün



Bu haber 1,172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,949 µs