vatansever?! | " /> vatansever?! | "/>

En Sıcak Konular

Bunlar mı vatansever?!

7 Eylül 2008 19:34 tsi
Bunlar mı vatansever?! Ergenekoncuların "yoğun mesai" yaptıkları konulardan birinin de işadamlarına askere gitmemeleri için "çürük raporu" temin etmek olduğunu biliyor muydunuz?

Ergenekon iddianamesinde; Ergenekon tutuklusu Hayrettin Ertekin'in, iş adamı Ali Osman Akat'ın çürük raporu almasına yönelik işlerini takip ettiği bilgisine yer verildi. İddianamede; Hayrettin Ertekin'in, “Sahte evrak düzenlemek ve kullanmak” suçundan Demokratik Toplum Partisi Eski (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ile birlikte yargılanan iş adamı Ali Osman Akat'ın çürük raporu işlemleri için Genelkurmay Başkanlığı ile telefon görüşmesi yaptığı yer alıyor.

HAYRETTİN ERTEKİN, İŞ ADAMININ ÇÜRÜK RAPORU İŞLEMLERİNİ TAKİP ETMİŞ

Genelkurmay Başkanlığı Asker Alma Dairesi'nde çalışan Selma isimli bayanın da, iş adamı Ali Osman Akat'ın askerlik durumu ve çürük raporu hakkında Hayrettin Ertekin'e bilgi vermesi dikkat çekiyor. Selma Hanım, 2 Ocak 2008 tarihinde, Genelkurmay Başkanlığı'na ait telefondan Hayrettin Ertekin'i arıyor, iş adamı Ali Osman Akat'ın askerlik durumuna ilişkin bilgileri veriyor ve söz konusu işadamının dilekçe yazması gerektiğini söylüyor:

(GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ASKER ALMA DAİRESİ) SELMA HANIM: Kutsal görevi falan, filan öyle yazıyorlar bazıları bilmiyorum.

HAYRETTİN ERTEKİN: Yazsın, yazsın.

SELMA HANIM: Ya da sağlık durumum o zaman böyleydi şimdi böyle onu değerlendirmeleri gerekiyor

HAYRETTİN ERTEKİN: Anladım ablacığım.

SELMA HANIM: Yarın Kadıköy ile görüşmeden bir şey diyemiyorum.

HAYRETTİN ERTEKİN: Tamam ablacım yani size ordan direkt dilekçe gelse sevk edemiyorsunuz değil mi şuraya tertip edilmiştir diye?

ÇÜRÜK RAPORU ALAN İŞ ADAMI YARGILANYOR

İşadamı Ali Osman Akat, 1974 doğumlu, David Kamhi ve Sara Kamhi ile birlikte Kamhi İnşaat Mühendislik Limited Şirketi'nde ortaklık yapmış. İş adamı Ali Osman Akat, sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle yargılanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Sahte Çürük Raporu” operasyonu kapsamında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırlamış ve Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etmişti.

Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında iş adamı Ali Osman Akat ve DTP Eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da bulunduğu 183 kişinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüt yöneticisi olmak”, “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım etmek”, “sahte evrak düzenlemek ve kullanmak” ve “sahte evrak düzenlemek suçuna iştirak” suçlarından cezalandırılması talep edilmişti.

Hayrettin Ertekin, Yunan bankasını sanal ortamda dolandırmak isterken yakalanıp üç yıl hapis yatmış, söz konusu olayı “derin devlet” adına yaptığını ve kendisinin de MİT ajanı olduğunu söylemişti.

vakit



Bu haber 1,324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs