En Sıcak Konular

Amerikalı rektörler İran'a gidiyor

7 Eylül 2008 17:23 tsi
Amerika'da bulunan yedi üniversitenin rektörleri ve temsilcileri, Kasım ayında İran'ın Şerif Teknik Üniversitesi'nin davetlisi olarak İran'a gidiyorlar. Amerikalı misafirlerin İran'ın yüksek eğitim ve araştırma merkezlerini ziyaret edecekleri belirti

İran'ın Mehr haber ajansında yer alan habere göre, Amerikalı yetkililer 13 - 20 Kasım tarihlerinde İran'da bulunacaklar. Habere göre İran'a gelecek rektörler ve temsilciler şu şekilde: ABD Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Robert M. Berdahl, Caml Üniversitesi Rektörü Prof. David J. Skorton, Rico Üniversitesi Rektörü Prof. David W. Leeborn, Florida Üniversitesi Rektörü Prof. J. Bernard Machen, Meriland Üniversitesi Rektörü Prof. C.D. Mote, California Üniversitesi Başkan Vekili Prof. Larry Vanderhoef ve Carengie Melon Üniversitesi Başkanı Prof. Jated L. Cohon.

 
İran Bilim Bakanlığı Müsteşarı Dr. Arsalan Kurbani de "yurt dışındaki yabancı ve İranlı uzmanların ziyaretlerinin İran'ın bilimsel ilerlemelerini tanıtmak için özel bir önem taşıdığını belirtti. Kurbani, söz konusu uzmanların da bunun için davet edildiklerini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, geçtiğimiz Haziran ayında İran'a gelecek Amerikan üniversitesi rektörlerinin ziyaretine onay vermişti. İran'ın Şerif Teknik Üniversitesi Rektörü Dr. Said Sohrab Pur da ziyaretin ABD medyasının İran'a karşı yürüttüğü olumsuz propagandalara karşı çok önemli bir adım olduğunu ve bu ülkenin bilim adamlarının İran'ı daha iyi bir biçimde tanımalarını yardımcı olacağını söylemişti. Sohrab Pur, Colombia Üniversitesi'nin en iyi Sosyal Bilimler Üniversitesi olduğunu fakat Ahmedinejad'a yönelik "uygunsuz" davranışından dolayı bu üniversite davet edilmeyeceğini açıklamıştı.


GELECEKLER ARASINDA REKTÖRÜ AHMEDİNEJAD'A HAKARET EDEN COLUMBİA YOK

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una katılmak üzere ABD'ye giden Ahmedinejad, Columbia Üniversitesi'nin düzenlediği Dünya Liderleri Forumu'na katılarak öğrenciler ve öğretim üyelerine hitap etmişti. Ancak Columbia Üniversitesi Rektörü Lee Bollinger, konuşma yapmak için yanı başında bekleyen İran Cumhurbaşkanı'nı öğretim üyeleri ve öğrencilere takdim ederken hoş olmayan bir dil kullanmıştı.

Bollinger, Mahmud Ahmedinejad için "zalim diktatör" ifadesini kullanmış, salonda alkış ve protesto sesleri yükselirken Bollinger sözlerini "Yahudilerin soykırıma uğraması, dünya tarihindeki en fazla dokümana sahip olaydır, bunu reddetmek saçmalıktır." şeklinde sürdürmüştü. Bollinger, Yahudi soykırımını reddeden İran Cumhurbaşkanı'na "Ya utanmaz bir kışkırtıcısınız, ya da şaşırtıcı derecede eğitimsizsiniz" demişti.

cihan



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs