En Sıcak Konular

Babacan: Baykal madem müsait değil...

7 Eylül 2008 17:16 tsi
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye'nin 'Ulusal Programı'nı geçtiğmiz hafta tamamladıklarını 8-9 Eylül'de CHP'ye sunacaklarını söyledi.

Babacan, Baykal'ın uygun olmadığını için taslağı Genel Başkan Yardımcısı Öymen'e vereceklerini açıkladı. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ise, programın Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü koruması, yaşam standartlarını yükseltmesini ve tam demokrasiyi getirmesinin temel prensipleri olduğunu kaydetti.

Başmüzakereci ve Dışişleri Bakanı Babacan, Avrupa Birliği Ulusal Program taslağının geniş bir değerlendirme ve istişare sürecine aştıklarını belirtti. Babacan, bu amaçla Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na Ulusal Program hakkında bir bilgi sunduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu'nun program hakkındaki değerlendirmelerini alacaklarını belirten Babacan, "Bu programın Türkiye'nin tüm kesimleri tarafından benimsenmiş üzerinde mutabakat oluşmuş bir program olmasını önemsiyoruz." dedi.

Babacan, Baykal'ın Ulusal Programı sunmak için randevu vermediği yönündeki soruları yanıtladı. Ulusal Programın siyasi partilere sunulması için girişimlerde bulunduklarını aktaran Babacan, "Pazartesi ve salı gününü düşünmüştük. Ayın 8 ve 9'unu. 8'i ve 9'unda sayın Baykal'ın müsait olmadığını ancak Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen'e bu programın sunulabileceğine dair bize bilgi ulaştırdılar, CHP'den. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nden ve Dışişleri Bakanlığı'ndan arkadaşlarımız sayın Öymen'in uygun olduğu bir vakitte programı sunacaklar" dedi.

Babacan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve diğer partilerle ise yarın gün boyu görüşmelerinin süreceğini belirtti. Babacan, MHP'nin de kendilerine bir isim verdiğini ve programı bu kişiye takdim edeceklerini açıkladı.

YAZICIOĞLU: "İNCELEYİP GÖRÜŞLERİMİZİ BELİRTECEĞİZ"

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğu ise konuşmasına Ermenistan'dan galibiyetle dönen A Milli Takımı tebrik ederek başladı. Ulusal Program'ın Babacan tarafından getirilmesiyle genel bir fikir edindiklerini aktaran Yazıcıoğlu, "Programın Türk milletinin ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü koruyarak, vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi ve Türkiye'yi tam anlamıyla demokratikleştirecek bir anlayışta olması temel prensiplerimizdir. İnceleyip görüşlerimizi belirteceğiz." dedi.

cihan

 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,812 µs