En Sıcak Konular

NYT: Ermenistan'a tarihi ziyaret

7 Eylül 2008 15:28 tsi
NYT: Ermenistan'a tarihi ziyaret New York Times "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a tarihi bir ziyarette bulunduğunu" belirterek, "iki ülkenin milli takımları arasındaki bir futbol maçının liderleri birleştirdiği" yorumunu yaptı.

Gazetede İstanbul mahreciyle çıkan yazıda, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinin iki ülkenin tarihinde "bir ilk" teşkil ettiği belirtildi.

Ziyaretin, diplomatik ilişki kurmayan iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için yapılan "sembolik bir jest" olarak görüldüğü yorumu yapılan yazıda, iki ülkenin 1915 olaylarına ilişkin olarak derin anlaşmazlıkları olduğu kaydedildi.

Gazete, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan tarafından Türkiye ile Ermenistan'ın A Milli Futbol Takımlarının 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinin Erivan'daki maçını izlemek üzere ülkeye davet edilen Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti, "her iki ülkedeki yoğun muhalefete karşın kabul ettiği" ve iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirmek için bir "fırsat" olarak değerlendirdiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Sarkisyan'ın dün Erivan'da yaptıkları açıklamalara yer verilen yazıda, Rusya'nın Gürcistan'daki son askeri faaliyetlerinin iki ülke arasındaki "yakınlaşmaya" katkıda bulunduğu yorumu da yapıldı. Gazetede Türkiye'nin Gürcistan krizi karşısında, aralarında Ermenistan'ın da bulunduğu 5 komşu ülkeyle siyasi ve ekonomik bağlantıları cesaretlendirmek için Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisinde bulunduğu da belirtildi.

aa



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs