En Sıcak Konular

Topbaş sözünü tuttu, metrobüs 8 Eylül'e yetişti

7 Eylül 2008 13:55 tsi
Yarın okulların açılması ile birlikte bu hatta da metrobüs seferleri başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı seferlere hazır hale geldi. Yarın okulların açılması ile birlikte bu hatta da metrobüs seferleri başlayacak. Yapımı 77 günde tamamlanan 10,5 kilometrelik yeni hattı basın mespularına tanıtan İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Yeni hatla günde ortalama 400 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Okulların açılmasıyla birlikte İstanbul trafiğinde yaşanması beklenen yoğunluk yarın seferlere başlayacak olan metrobüs hattı ile aşılacak. Kadir Topbaş'ın "Okullar açılmadan bitecek" dediği Topkapı-Zincirlikuyu hattı okulların açılmasına iki gün kala seferlere hazır hale geldi. Hattın tanıtımını yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, basın mensupları ile birlikte geçen yıl hizmete açılan Avcılar durağından metrobüse bindi.

Yol boyunca metrobüs ve İstanbul trafiği hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Topbaş, İstanbullular'ın metrobüsle VİP yolculuk yaptıklarını belirtti. Bu yönde çok olumlu tepkiler aldığını aktaran Topbaş, "Araçların konforlu olması, her türlü hava şartlarına uygun olması, metrobüs yoluna döşenen özel asfalt ve trafikten ayrı hizla seyir etmesi nedeniyle metrobüs herkesin tercih etmesi gereken bir ulaşım aracı." dedi.

Asya yakasına geçişi sağlayacak olan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının ihalesinin tamamlandığını ve kısa bir süre sonra bu hatta da çalışmaların başlayacağı müjdesini veren Başkan Topbaş, "Metrobüs, metro tramvay ve banliyo treni ile entegre hale gelecek. Banliyo treni ile Söğütlüçeşme'ye gelen bir vatandaş buradan metrobüse binerek Avcılar'a gidebiliecek." dedi. Vatandaşlardan özel araçları yerine metrobüsle seyahat etmelerini isteyen Başkan Topbaş, "Metrobüs yolculuğu son derece konforlu. Ana hat üzerinde oturan vatandaşlar özel araçları yerine metrobüsü tercih etsinler. Ana hattan uzak olanlar ise metrobüs hattına kadar kendi araçları ile gelip araçların belirleyeceğimiz parklara park ettikten sonra metrobüsle yola devam edebilirler. Bunu vatandaşlarımızdan özellikle istiyorum. Özel araç yerine metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" şeklinde konuştu.

SIRADA BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR ve ZİNCİRLİKUYU-SÖĞÜTLÜÇEŞME HATTI VAR

Topkapı-Zincirlikuyu hattının plandığı gibi kısa bir sürede tamamlandığını aktaran Başkan Topbaş, "120 milyon YTL'ye mal olan hatta 400 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. 45 saniye aralıklarla metrobüs seferleri yapılacak. 3 Etap olan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı da önümüzdeki bahara kadar bitecek diye tahmin ediyoruz. Sonra 4. Etap Avcılar-Beylikdüzü hattı var. Bunun da ihalesi önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak. Bu etapların da tamamlanması ile birlikte metrobüs tam manasıyla devreye girmiş olacak ve günde 1 miyon 200 bin insan taşıma kapasitesine erişilmiş olacak." şeklinde konuştu.

Avcılar'dan hareket eden ve yaklaşık 38 dakikada Zincirlikuyu'ya varması planlan metrobüs hattının toplam mesafesinin 29 kilometre olduğu ve 25 istasyondan oluştuğu belirtildi. Başkan Topbaş'ın basın mensupları ile birlikte bindiği metrobüs yoldaki duraksamalar ve tanıtım konuşmaları nedeniyle 43 dakikada Zincirlikuyu'ya vardı. Yeni açılan metrobüs hattı için 3 adet kurban kesildi.

Metrobüs hattının devreye girmesi ile birlikte Topkapı Zincirlikuyu arasında çalışan 276 otobüs başka hatlara kaydırılacak.

cihan



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs