Dante 01: Bu filme dikkat! | " /> Dante 01: Bu filme dikkat! | "/>

En Sıcak Konular

Dante 01: Bu filme dikkat!

6 Eylül 2008 22:40 tsi
Dante 01: Bu filme dikkat! Bu film yeni vizyonda. Sinema şahaseri değil. Ancak ele aldığı konular 'dikkat' gerektiriyor. İşin bir ucu uzaya, bilime bir başka ucu nano-teknoloji ve Tanrı'ya. Adı da oradan geliyor zaten!

Filmin sağda solda yayınlanan özeti/tanıtımına bakarsanız özü şu; "Yüksek güvenlikli uzay gemisi hapishanesi ve psikiyatrik araştırma merkezi Dante 01'e yeni bir tutuklu gelir. Dünya dışı varlıklarla yaşanan bir çatışmadan sağ kurtulan tek kişi olan Saint George, kendi içindeki canavarı kontrol altına almak için savaş vermektedir. Bu canavarın gücü, dehşet verici bir labirenti andıran uzay gemisinin tüm sakinlerini etkileyecek, gardiyan ve tutukluların şiddet dolu isyanlarına sebep olacaktır."

Herkes kendi canavarıyla yüzleşsin!

Ancak filmin özeti buysa da rahatlıkla belirtebiliriz ki, şu notlar da satırlara eklenmeliydi. Yüksek güvenlikli uzay gemisi hapishanesi ve psikiyatrik araştırma merkezi olan Dante 01’de yapılan deneyler (tehlikeli bir grup suçlu üzerinde), "yasal olmayan nano-teknolojik deneyler". Bu bir.

İnsanlar kobay olarak kullanılıyor ama bunu standart sayabiliriz! Distopik bir bilim-kurgu hissi uyandıran Dante 01, Jean-Pierre Jeunet ile beraber Kayıp Çocuklar Şehri ve Şarküteri’nin yazarı ve yönetmeni, çizer, grafik tasarımcı, film yapımcısı, hayalperest Marc Caro’nun uzun süredir beklenen ilk solo filmi. Filmin İstanbul Film Festivali bünyesindeki gösterimleri seyirci tarafından büyük beğeniyle karşılanmıştı.

Hemen anlaşılacağı gibi film ismini "İlahi Komedya’nın yazarı Dante"den alıyor ki buraya bir mim koymakta fayda var. (Bu yüzden filmdeki tüm karakterlerin "isimlerine" özel dikkat göstermenizi tavsiye ederiz. ((Buda, Aziz George, Rasputin, Sezar, Atilla, Lazarus, Persephone, Molek)

Ve pek az eleştiri de değinilen bir noktayı yazalım. Bu film dini bir film. Dante 01'de Tanrı ile tartışmalı göndermeler yeralıyor. Detaylarına girip tadını kaçırmayalım ama filmi bu gözle de izlemekte fayda var. Filmin Fransız yapımı olması ve Dante'yi işin içine katması bu doğal sonucu getirmiş gibi.

Filmin Künyesi

Yönetmen Marc Caro
Senaryo Marc Caro, Pierre Bordage
Oyuncular Lambert Wilson, Linh Dan Pham, Dominique Pinon, Yann Collette, Bruno Lochet 
Türü  Bilim Kurgu, Gerilim 
Orijinal Adı Dante 01
Yapım Ülkesi Fransa
Orijinal Dili Fransızca
Filmin Süresi 88 dakika 



Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs