En Sıcak Konular

Ermenistan-Türkiye karşılaşmasından notlar

6 Eylül 2008 19:52 tsi
Ermenistan-Türkiye karşılaşmasından notlar Maç öncesinde statta çalınan şarkı bizim müziğimize çok yakındı. Davul ve zurna eşliğinde çalınan şarkı futbolcularımızı olumlu etkiledi. Maç başlamadan önce okunan İstiklal Marşı sırasında, Ermeni taraftarlar marşımızı ıslıkladılar.

* Maçın başlamasına yarım saat kala stat dolmaya başladı.. Üzerlerinde Ermenistan bayraklarının bulunduğu tişörtler giyen binlerce kişi stada akın etti. Özellikle genç kızlar statta gösteri yaptı ve sahada halay çektiler.

* Karşılaşma öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile kamp yaptıkları otelde konuşma fırsatı buldum.. Terim, Ermenistan'ın son dönemlerde başarılı maçlar çıkardığını, buna rağmen Türkiye'nin bu karşılaşmayı alma gücüne sahip olduğunu söyledi.

* Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün buraya gelmesi ve bir dostluk mesajı vermesi de önemli bir olay..

* Gül kampı ziyaret etti ve Terim ile futbolcularıma yönelik bir konuşma yaptı.. Gül, ''Ermeni sporcular sahada sertleşirse ve gerginlik olursa her hangi bir maça nasıl hazırlandıysanız aynı psikoloji ile davranın.. Unutmayın. 50 bin rakip seyirci bu maçı izliyor olacak'' dedi.

ERMENİSTAN-TÜRKİYE MAÇINDAN NOTLAR

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta yapılan Ermenistan-Türkiye maçı öncesinde başkent Erivan'da çok büyük güvenlik önlemleri alındı.

Hrazdan Stadı'na geliş yolları araç trafiğine kapatılırken, oluşturulan 3 kademeli güvenlik çemberinde, taraftarların yanısıra basın mensuplarına da yoğun bir arama uygulandı. Pet su şişeleri dahil hiçbir sert ve kesici cisim tribünlere alınmadı. Yaklaşık 7 bin güvenlik görevlisinin hazır bulunduğu karşılaşmada, tribünlerin saha kenarları ve merdiven boşluklarının tamamına güvenlik güçleri yerleştirildi.

Taraftarlar, maçın başlamasına 2 saat kala stata alınmaya başladı.

Karşılaşmayı izlemek ve bir çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere başkent Erivan'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkente inişiyle birlikte, geçeceği güzargahtaki ve stat çevresindeki tüm yollar kapatıldı.

AŞIRI MİLLİYETÇİLER GÜL'ÜN ÜLKEYE GELİŞİNİ PROTESTO ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sarkisyan ile biraraya gelmeden önce, (A) Milli Futbol Takımı'nı, kaldığı otelde ziyaret etti.Öte yandan başkent Erivan'ın birkaç alanında, öğle saatlerinden itibaren, kimi aşırı milliyetçi gruplar tarafından Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan ziyaretini protesto gösterileri düzenlendi.

Yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde, Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sarkisyan'ın protokol tribününden maçı izleyeceği loca, kurşun geçirmez camla çevrelendi. Protokol tribünü çevresinde, Ermeni güvenlik güçlerinin yanısıra Türkiye'den gelen özel koruma birliği de görev yaptı.

MAÇI 160 BASIN MENSUBU İZLEDİ

Karşılaşmayı, 100'ü yabancı olmak üzere yaklaşık 160 akredite basın mensubu izledi. Ermenistan ve Türk basın mensuplarının yanısıra diğer ülkelerin medya mensupları da karşılaşmaya ilgi gösterdiler.

Milli maç öncesinde, Ermenistan Futbol Federasyonu, Futbol Federasyonu yetkililerine bir yemek verdi.

Ermenistan Milli Takımı, maçın başlamasına 1 saat 45 dakika kala sahaya çıkarak, zemini inceledi. Ermeni taraftarlar, takımlarına büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşmanın başlamasından 1.5 saat önce de (A) Milli Futbol Takım oyuncuları, sahaya çıkarak zemini inceledi.

Sahayı gezen millileri Ermeni taraftarlar ıslıklarken, stat hoparlörlerinden Ermeni futbolseverlere sürekli uyarılarda bulunuldu. Milli futbolcular, sahada 5 dakika kaldıktan sonra soyunma odalarına geri döndü.

Karşılaşmayı, Ermenistan'da yaşayan futbolseverlerin yanısıra Avrupa ve ABD'den gelen Ermeniler de izledi.

ERMENİ TARAFTARLARA ANONSLU UYARI

Mücadele öncesinde ısınmak için sahaya çıkan kaleci antrenörü Eser Özaltındere ve kaleci Volkan Demirel'i, Ermeni taraftarlar ıslıklayarak protesto etti. Ermeni yetkililer, yaptıkları anonsla sporseverleri uyardı.

(A) Milli Takımı futbolcuları, karşılaşmanın başlamasına 40 dakika kala ıslıklar altında ısınmak üzere sahaya çıktı. Protesto kısa sürerken, Ermeni taraftarlar tezahürata döndü. Milliler, protestolara alkışlarla karşılık verdi ve tribünleri selamladı.

52 BİN KİŞİLİK STATTA 15 BİN KİŞİ VARDI

Ermeni yetkililerin, maç öncesinde 52 bin kişilik Hrazdan Stadı'nın tamamıyla dolması yönündeki beklentileri boş çıktı. Ülkenin en büyük stadında, maraton ve kapalı tribün ile üstündeki yerler dolarken, özellikle kale arkalarında yer alan bölümler boş kaldı. Mücadeleyi, yaklaşık 15 bin taraftar izledi.

Maçı, kapalı tribünde izleyen az sayıdaki Türk taraftarın yanısıra kimi sporseverlerin de üzerinde Ermenistan-Türkiye yazan atkılar taktıkları gözlendi.

İSTİKLAL MARŞIMIZI ISLIKLADILAR

Mücadele öncesinde İstiklal Marşı okunurken, Ermeni taraftarlar yoğun biçimde ıslıklarla protestoda bulundu. Milli marş sonrasında (A) Milli Takım futbolcuları ve Türk taraftarlar, bu ıslıklara alkışlarla karşılık verdi.

Bu arada Ermeni taraftarların yer aldığı tribünlerde, 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları içeren pankartların açıldığı görüldü.

Karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala protokol tribününe gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sarkisyan, taraftarları selamladıktan sonra tribündeki yerlerini aldılar.

fatih çekirge/hürriyet



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs