En Sıcak Konular

Bakan Gönül: Yanlışa alkış tutacak değilim

6 Eylül 2008 19:49 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in suyunda arsenik değerlerlerinin standartların üzerinde çıkmasıyla ilgili yaşanan tartışmalar için, “Belediye başka bir partide diye, yanlış uygulamaya alkış tutacak değilim” dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de öğleden sonra programını sivil toplum kuruluşlarını ziyarete ayırdı. İlk olarak Memur Sendikaları Konfederasyonu İzmir Temsilciliği'ni ziyaret eden Bakan Gönül, burada gazetecilerin arsenikli su ile ilgili özellikle merkezi hükümet ve yerel yönetim arasında yaşanan tartışmalara yönelik soruyu yanıtladı. Konuşmasında bu tartışmalara temas etmemek için özen gösterdiğini ifade eden Bakan Gönül, “Tartışma içinde olma arzusu içinde değilim. Belediye başka bir partide diye, yanlış uygulamaya alkış tutacak değilim. Yapılması gereken arsenik değerleri standartların üzerinde olduğunun anlaşıldığı zaman hemen arıtma cihazlarının yapılmasıydı. Arıtma cihazları hemen normale döndürebiliyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istediği ve arseniğe çözüm olarak gördüğü barajlar için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ÇED raporu vermeyerek, baraj yapımına engel olmasını ima ederek konuşmasına devam eden Bakan Gönül, “Bir barajın yapılması on yıllar sürer. Beydağ Barajı'ını 1987 yılında planmaya aldıran benim. Geçen sene bitirildi. 20 senede ancak bitti” dedi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak'ın yeni eğitim-öğretim yılını başlamasına karşılık okullarda tamirat işlerinin bitirilmemesi eleştirisi üzerine Bakan Gönül, ihale mevzuatındaki sıkıntılar nedeniyle, ihalelerin geciktiğini, bu yüzden tamiratların geç başladığını söyledi. Şenocak'ın memurların, siyasete girmelerini engelleyen yasanın kaldırılması yönündeki talebi üzerine de Bakan Gönül, gülerek “Şenocak, konulara oldukça hakim. Yeterince rakibimiz var zaten. Böyle rakipleri politikacılar hiç istemez” dedi. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu.

PARTİ ADAY TESPİTİ YAPMADI

Bakan Gönül, buradan ayrıldıktan sonra Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği'ni ziyaret etti. Bir gazetecinin İl Başkanı Aydın Şengül'ün yerel seçimler için adayların hazır olduğu açıklamasını hatırlatmasıyla, Bakan Gönül, henüz partinin aday tespiti yapmadığını söyledi. Yerel seçimlerde İzmir ile ilgili hedeflerine yönelik soru üzerine bakan Gönül, “Güreşe niye girersiniz?” dedi. Ziyarete katılan İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda kulislerde kendi isminin geçmesi ile ilgili soruyu yanıtladı. Aksoy, “Kulislerde konuşulanların denetlenmesi mümkün mü?” dedi.

hürriyet



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs