En Sıcak Konular

Kalpazanlara ortak operasyon

6 Eylül 2008 18:41 tsi
Balıkesir İl ve Edremit İlçe Jandarma ekipleri, ortak bir operasyonla bir kalpazanlık çetesini çökertti. Yedi aylık takip sonucu çeşitli illerde yapılan baskınlarda, çete üyesi olduğu öne sürülen 15 kişi yakalandı.

Edremit Körfez Havaalanı'nda uçuş okulu sahibi B.E.'ye, şüpheli Z.S.T. tarafından 15 Mart 2008 tarihinde verilen 500 Avro'nun sahte olduğunun tespit edilmesi üzerine jandarma harekete geçti. Z.S.T.'nin, İstanbul Fatih'te ikamet eden S.K. (38) ile irtibatlı olduğu, ondan temin ettiği sahte paraları İstanbul'dan lüks araba kiralayarak tatil yörelerinde piyasaya sürdüğü, ayrıca dolandırıcılık, hırsızlık, emniyeti suistimal, motorlu taşıt hırsızlığı, parada sahtecilik, hırsızlık, döviz kalpazanlığı ve resmî belgede sahtecilikten 27 suç kaydı olduğu tespit edildi.

Balıkesir, İstanbul, İzmir, Konya, Diyarbakır, Bursa ve Kırşehir'de düzenlenen eşzamanlı operasyonda A.S.K. (27), N.K. (34), H.Ç. (51), M.U. (28), R.B. (28), N.A. (45), U.S. (27), M.K. (37), B.K. (29), Z.S.T. (32), S.Ş. (33), S.K. (38), L.K. (41), A.K. (41) ve T.D. (22) isimli, biri kadın 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularından sonra Edremit Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan yedisi tutuklanarak cezaevine gönderildi, dördü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer altı şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

Operasyonda 20 adet 100'lük ve 12 adet 50'lik sahte banknot, 15 adet cep telefonu, 10 adet sim kart, 5 adet paravan şirkete ait banka çeki ve 8 adet muhtelif sahte belge ele geçirildi. Çetenin piyasaya sürdüğü aynı seriden sahte paraların, bugüne kadar 29 olayda kullanıldığı belirlendi.

Bu arada, zanlı Z.S.T.'nin İzmir'deki suç ortaklarından olduğu belirtilen ve 35 suç kaydı bulunan S.Ş. isimli şahsın, T.K. ve O.A. isimli iki arkadaşıyla birlikte 15 Ağustos günü Burhaniye ilçesi Pelitköy beldesinde bir evden hırsızlık yaptığı, biri Audi marka olmak üzere iki otomobil çaldıkları tespit edildi.

cha



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,763 µs