En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı'ndan belediyelere su ikazı!

6 Eylül 2008 18:36 tsi
Sağlık Bakanlığı, yetkisi olmadığı halde bazı belediyelerin, başka illerdeki içme sularından numune alarak analiz yaptırdıklarını belirterek, usulüne uygun yapılmayan analizlerin halk arasında yanlış bilgilenmeye ve paniğe neden olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, belediyelerin görevinin halka sağlıklı içme suyu temin etmek olduğu, Bakanlığın görevinin ise halk sağlığının korunmasına yönelik standartları oluşturmak ve tüketilen içme ve kullanma suyunun sağlıklı ve güvenli olup olmadığınının denetimini yapmak olduğu vurgulandı.

Bakanlığın, bu kapsamda bazı illerdeki içme ve kullanma suyunu fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden periyodik olarak kontrol ettiği, suların standartara uygunluğunu denetlediği belirtildi.

Son günlerde bazı yerel yöneticilerin, yetkileri olmadığı halde başka illerdeki içme suyu numunelerini alarak analiz yaptırdıkları, sorumluluk alanı dışında olan bu illerin içme sularıyla ilgili yorumlar yaptıkları ve Bakanlığın sorumluluk alanına giren konularda komuoyunun yanlış bilgilendirildiğinin ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Su numuneleri bakanlığımızca görevlendirilen yetkili sağlık personeli tarafından şebekenin tamamını temsil edecek şekilde belirlenmiş noktalardan usulüne uygun olarak alınmakta, usulüne uygun olarak yetkilendirilmiş laboratuvarlara nakledilerek analizleri yapılmatadır. Sonuçlar değerlendirilerek bir olumsuzluğun varlığında ilgili belediye uyarılarak olumsuzluklar giderilmekte ve gerektiğinde tüketiciler de uyarılmaktadır. Bunun dışındaki uygulama ve açıklamalar, halkımızın yanlış bilgilendirilmesine, halk arasında panik havasının oluşmasına neden olmaktadır.

Hayatın temel ihtiyacı olan su konusunda yerel yönetimlerin asli görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde daha duyarlı haraket etmeleri, konuyu siyasi malzeme haline getirmeye yönelik davranışlardan kaçınmaları, kendi illerinde halk sağlığını tehdit edici bir olumsuzluk yaşanmaması konusunda gerekli tedbirleri almaya yoğunlaşmaları, halk sağlığı açısından elzemdir."

cha



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs