En Sıcak Konular

'Baykal'ın cemaziyel evvelini iyi biliriz'

6 Eylül 2008 17:35 tsi
'Baykal'ın cemaziyel evvelini iyi biliriz' 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gitmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirilerine ilişkin, "Baykal'ın cemaziyel evvelini çok iyi biliriz" dedi ve ekledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gitmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirilerine ilişkin, "Baykal'ın cemaziyel evvelini çok iyi biliriz ve cemaziyel evvelini de çok iyi bildiğimiz için yıllar yılı bu ülkede özellikle sözde soykırıma karşı mücadele vermiş olan Cumhurbaşkanımıza karşı böyle bir yakıştırmayı yapmasını tasvip edemeyiz" dedi. 

Erdoğan, partisinin, Güngören Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Güngören İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dış politikada Türkiye'nin çok büyük bir görev icra ettiğini söyledi.

Balkanlar ve Kafkaslar'da icra edilen görevin ses getirmeye başladığını ifade eden Erdoğan, "Dış politikada Türkiye, görüldüğü gibi çok büyük bir görev icra ediyor. Balkanlar'da, Kafkaslar'da icra etmekte olduğu bu görev, hamd olsun ses getirmeye başladı. En son Kafkaslar İstikrar ve İşbirliği Platformu'nu teklif etmek suretiyle yeni bir dönemin başlamasına vesile olacak bir adım atalım istedik. Rusya'yı, Gürcistan'ı, Azerbaycan'ı ziyaret ettik. Ardından bu ülkelerin dışişleri bakanları, dışişleri bakanımla İstanbul'da bir araya geldiler" diye konuştu.

Erdoğan, bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Türkiye Ermenistan milli maçı dolayısıyla Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın davetiyle bu ülkeye gittiğini anımsatarak, "Orada bu konuyu Ermenistan yetkilileri ile de görüşecekler. Onlar bakalım bu konuya ne diyor. Evet mi, hayır mı? Eğer onlar da bizim bu teklifimize 'evet' diyorlarsa, coğrafi esaslı olarak oluşturulacak Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun alt yapı çalışmalarını başlatmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı'na yapılan eleştiriler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a gidişi dolayısıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çok çirkin yaklaşımları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Hele hele, 'soykırım anıtına gitsin çelenk koysun" ifadesi, çok çok çirkindi. Bu tabii Sayın Baykal'ın karakterini, kimliğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Baykal'ın bu ifadesini doğru bulmalarına imkan olmadığını dile getirerek,  "Kendi ülkesinin cumhurbaşkanının nereye çelenk koyacağını, nereye koymayacağını çok iyi bildiği halde, böyle bir ifadeyi kullanmasını bizim doğru bulmamız, sessiz kalmamız mümkün değil. Bunların geçmişini de çünkü yaşadık ama Baykal'ın cemaziyel evvelini çok iyi biliriz ve cemaziyel evvelini de çok iyi bildiğimiz için yıllar yılı bu ülkede özellikle sözde soykırıma karşı mücadele vermiş olan Cumhurbaşkanımıza karşı böyle bir yakıştırmayı yapmasını tasvip edemeyiz" dedi.

"Bu çok çirkin bir şeydir ama herhalde aynaya bakıyor kendisi, aynaya bakarak böyle konuşuyor" diyen Başbakan, "Cumhurbaşkanımız nereye çelenk koyacağını, nereye koymayacağını en az Baykal kadar çok iyi bilir. Onun için onun tavsiyesine ihtiyaç yok ve bu ülkede, ülke diye, millet diye de dertleri yok" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP'yi de eleştirerek, "Atmak istediğimiz adımlarda, ülkenin çıkarına olan adımlarda CHP'nin özellikle takoz olduğunu gördük ve görüyoruz. Ülkenin gelişmesi ve kalkınması... Böyle bir derdi yok; geçmişten beri de olmamış zaten. Her zaman diyorum ya, dikili ağaçları yok bu ülkede" dedi.

Güngören'deki patlama

Erdoğan, Güngören'deki patlamalara değinerek, "Masum insanların, yaşlıların, çocukların canlarına kasteden o menfur girişimler, bu ülkenin değişim iradesinde en ufak bir zafiyet noktası oluşturamıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, yakın bir zaman önce yaşanan çok acı bir olayın, sadece Güngören'e değil, bu ülkenin huzur ve istikrarına yapılan haince saldırının ardından, vatandaşların Türkiye için umut ve heyecanının hiç eksilmediğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Güngören'e, Türkiye'ye, millete yakışan tavrın bu olduğunu dile getiren Erdoğan "Güngören, elbette nice güzel günler görecektir. Ama Güngören'e o büyük acıyı yaşatanlar bunun utancıyla yaşayacaklardır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Güngören'deki saldırıda hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle andığını, Türk halkına o büyük acıyı yaşatan teröristleri de bir kez daha lanetlediğini ifade etti.

"Millet olark bu oyunları çok gördük"

"Masumiyete kastedenlerden, masumiyete uzak duranlardan daha zararlı kim olabilir" diye soran Erdoğan,  "Bugün burada bir kere daha görüyoruz ki, Türkiye üstüne oynanan oyunlar ne kadar kirli, bu oyunu oynayanlar ne kadar gözü dönmüş, ne kadar cani olursa olsun, bizim insanımızın medeniyet aşkı ve kalkınma heyecanı asla sarsılmıyor. Masum insanların, yaşlıların, çocukların canlarına kasteden o menfur girişimler, bu ülkenin değişim iradesinde en ufak bir zafiyet noktası oluşturamıyor" dedi.

Başbakan, "Çünkü milletimiz bombaların asıl hedefinin bu ülkenin huzur ve istikrarı, insanlarımızın birlik ve beraberliği, ülkemizin kalkınma kararlılığı olduğunu biliyor. Biz millet olarak bu oyunları çok gördük, çok büyük badireler atlattık. Bunları da, birbirimize inanarak, bağlarımızı daha da sıkılaştırarak, hedeflerimize doğru adımlarımızı daha da sıklaştırarak atlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye karanlıklara bir daha asla geri dönmeyecek" dedi.

"AKP iktidarıyla değişim"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, AK Parti iktidarıyla değişim, gelişim ve kalkınma adına çok önemli mesafeler aldığı bir dönemin ardından, şimdi daha büyük hedeflere yürüyeceği yeni bir sürece
başladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bugün değişime direnen zihniyetler bile, Türkiye dünyanın zirvelerine doğru adım adım ilerledikçe, bu inatlarından vazgeçmek, gerçeği görmek zorunda kalacaklar. Çünkü bu değişim iradesi bir siyasi partinin, bir siyasi anlayışın ortaya koyduğu bir irade değil, doğrudan milletin iradesidir" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin millet siyasetinin temsilcisi olarak Türkiye'yi ileri hedeflere taşımak için yola çıktığını ve iktidardaki altı yıla yakın zaman içerisinde bu anlayışında ne kadar samimi olduğunu icraatıyla açık olarak gösterdiğini söyledi.

3 Kasım'dan bugüne Türkiye fotoğrafı

Erdoğan, "3 Kasım 2002 tarihinin Türkiye fotoğrafı ile bugünün Türkiye fotoğrafı arasındaki devasa farklar, AK Parti iktidarının kendisinden önceki yönetimlerle farkını da net olarak ortaya koymaktadır" dedi.

Zenginle fakir, kalkınmış ile kalkınmamış arasında bir türlü denge kurulamadığını belirten Erdoğan, "ülkenin köyleri yol, içme suyu, okul, ilçeleri, şehirleri hastane beklerken, devletin parasının hırsıza, arsıza peşkeş çekildiğini" söyledi.

Sonun da ülkenin iflasın eşiğine kadar geldiğini, milletin hiç hak etmediği felaketlere sürüklendiğini ve hiç hak etmediği tablolarla karşı karşıya bırakıldığını ifade eden Erdoğan, "İşte bu noktada millet iradesi duruma el koydu. Sorumsuz, çapsız, kifayetsiz yönetimlere dur dedi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin milletin isyanından ve değişim iradesinden doğduğunu belirterek, çok kısa bir zaman içerisinde Türkiye'yi içine düştüğü girdaptan çıkardıklarını ve ülkenin istikametini uzun zaman sonra geleceğe çevirdiklerini bildirdi.




Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,866 µs