Akman'dan özel belge | " /> Akman'dan özel belge | "/>

En Sıcak Konular

Hürriyet'in işi zor: Akman'dan özel belge

6 Eylül 2008 16:51 tsi
Hürriyet'in işi zor: Akman'dan özel belge Önce Başbakan Erdoğan 'Doğan grubunu' isim vererek sert bir şekilde eleştirdi. Ardından da RTÜK Başkanı Zahit Akman hakkındaki iddiaları ters yüz eden özel bir belgeyi Almanya'dan getirtti.

Hürriyet RTÜK başkanı Zahit Akman'ın Almanya'ya girişinin yasak olduğunu iddia etmişti. Ama gelen belge Hürriyet'e tokat gibi çarptı...

İnternethaber'de yer alan habere göre Frankfurt'ta süren davada sanıklar RTÜK Başkanı Akman'ı Deniz Feneri için kuryelik yapmakla itham ederken, Almanya'nın Main-taunus-kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nin, mali suç işlediği gerekçesiyle Akman'ın ülkeye girişini 5 yıl yasakladığı iddia edilmişti. İddia Hürriyet Gazetesi'nde manşetten yer bulmuştu.

Ancak Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Main-taunus-kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nce verilen yazı ile iddiaları yalanladı.

AKMAN'IN ALMANYA'YA GİRİŞİNİN YASAK OLMADIĞINI KANITLAYAN O BELGE:

 

"Türk Vatandaşı Sayın Aykut Zahid Akman Almanya İkamet Yasası'nın 11. Maddesi gereği sadece yurtdışı edilmeleri ve yurt içine giriş reddi gibi durumlarda verilen ‘yurt içine giriş yasağı' söz konusu değildir ve bu yönde de herhangi bir talimat mevzubahis değildir."

Yıldız yaptığı açıklamada, "Yazı incelendiğinde görülebileceği üzere müvekkilim hakkında Alman makamlarınca verilmiş bir yasak ya da tedbir kararı bulunmamaktadır. Gerçeğe aykırı bu iddia ve beyanlar aynı zamanda TCK'nın 267. maddesi gereği suç oluşturmaktadır. Müvekkilim hakkında kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmasını sağlayacak şekilde kullanılan ve kullanılacak olan iddia ve beyanlara karşı hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulanması için yasal yollara başvuracağız" dedi.



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs