En Sıcak Konular

ADD: Askerin ziyareti insani bir davranış

6 Eylül 2008 15:35 tsi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) cezaevinde paşalara yaptığı resmi ziyareti insani ziyaret olarak değerlendirdi. Eryılmaz, "Biz ge

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli Kandıra F Tipi Cezeavi'ne konulan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneraller Şener Eruygur'a destek için dernek toplantılarını Kocaeli'ye taşıdı.

Daha önce merkez yürütme kurulunu Kocaeli'de toplayan dernek, bugünde yüksek disiplin kurulu toplandı.

Toplantıdan sonra gazetecilere konuşan Prof. Dr. Eryılmaz, geçtiğimiz gün Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin TSK adına Kandıra F Tipi Cezaevi'nde, Ergenekon örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u ziyaret etmesini de değerlendirdi.

Eryılmaz, "Yerinde bir ziyaret. Ziyarette kısmet bugüneymiş. Bugünü uygun görmüşler. İnsani bir ziyaret bu. Arkadaşları tarafından ziyaret edildi." dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZ BURADA MİSAFİR"

Genel Başkanları Eruygur'un cezaevinde kalmasını, Kocaeli'de misafir edildiği şeklinde yorumlayan Eryılmaz şöyle konuştu: "Yüksek Disiplin Toplantısı için burada bulunuyoruz. Genel Başkanımızı da Kocaeli'de misafir ediliyor gibi görüyoruz. Çünkü hukuka inanan bir topluluk olarak, mutlaka Türk hukukuna hala inanan bir grup olarak, Genel Başkanımızın bir an önce aramıza katılarak kendi düşünceleri doğrultusunda ADD'nin tüzüğü doğrultusunda çalışmalarını devam edeceğimize inanıyoruz. Kendisine buradan gönül dolusu sevgilerimizi yolluyoruz. Burada kaleme aldığımız destek mektubunu da pazartesi kendisine ulaştıracağız. Biz inanıyoruz bugünler geçecek. Çünkü ülkemizde bizi bugünlere getiren ADD'nin, Kemalist yapının içinde bulunduğumuz bu karanlık durumdan bir an önce aydınlığa çıkması için uğraş veren insanların mutlaka başarıya ulaşacağına inanıyorum."

Genel başkanlarının Kocaeli'de bulunduğu süre içinde önemli görevler üstlendiklerini belirten ADD Kocaeli Şübe Başkanı Bozkurt Uslu, "Bu talihsiz sürecin bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Bu talihsiz süreçten Türkiye'nin çok şey çıkartacağına inanıyoruz. En kısa zamanda bitecek diye umuyoruz." dedi.

Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında ele alınan konular ve destek mektubu, pazartesi günü Bozkurt Uslu ve beraberindeki 2 kişi tarafından Eruygur'a yapılacak ziyaret sırasında verilecek. 

cihan 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,871 µs