Erdoğan yanıtladı | " /> Erdoğan yanıtladı | "/>

En Sıcak Konular

Kabine değişecek mi? Erdoğan yanıtladı

6 Eylül 2008 14:44 tsi
Kabine değişecek mi? Erdoğan yanıtladı AK Parti ile ilgili kapatmama kararından sonra partinin vitrininde değişiklik yapılacağı tartışılıyordu. Son günlerde daha çok artan tartışmalara Erdoğan son noktayı koydu: Kabinede değişiklik olacak mı? Olacaksa ne zaman?

AK Parti'ye açılan davasının sonuçlanmasının ardından gündeme gelen kabine revizyonu beklentisi kulisleri hareketlendirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlere kadar ne kabinede ne de parti yönetiminde bir değişikliğe gitmeyeceği ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın Yüksek Mahkemenin kararının ardından oluşan beklentilerin aksine kabine revizyonunu Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerden sonraya bırakacağı belirtildi. Yerel seçimler öncesi parti içinde "küskün hareketi" istemeyen Erdoğan'ın şu anda kurmaylarına "yerel seçimlere odaklanın" mesajı verdiği ifade edildi.

Erdoğan'ın, yeni yasama yılı başında parti yönetiminde de köklü bir değişikliğe gitmeyeceği, Şaban Dişli'nin istifası nedeniyle boşalan ekonomik işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapacağı bildirildi. Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Dişli'den boşalan koltuğa AKP Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanvekili Altan Karapaşaoğlu'nu getirmesi bekleniyor.

YEREL SEÇİM BAŞARISI REVİZYONA YANSIYACAK

Siyasi konjonktürün zorlamaması halinde yerel seçim sonrası yapılması planlanan kabine operasyonuna yerel seçim sonuçlarının büyük etki yapacağı belirtiliyor.

Erdoğan'ın yerel seçimlerde gösterilen başarı durumuna göre kabineyi şekillendireceği ifade ediliyor. Başbakanın seçim öncesi parti içinde küskün yaratmanın doğru olmayacağını düşündüğünü savunanlar 22 Temmuz seçimlerini hatırlatarak, "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Van'da kazandığı seçim başarısını Başbakan yeniden kabineye alarak ödüllendirdi" diyorlar.



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs