En Sıcak Konular

Fransa’yı ayağa kaldıran fotoğraf

6 Eylül 2008 10:10 tsi
Fransa’yı ayağa kaldıran fotoğraf Paris Match dergisine konuşan Taliban militanları, öldürdükleri Fransız askerlerinin üniformaları ve silahlarıyla poz verdi.

Fransa’da yayımlanan haftalık Paris Match dergisinde çıkan ve Afganistan dağlarındaki Taliban militanlarını konu alan bir röportajda, 18 Ağustos’ta pusuya düşürülerek öldürülen 10 Fransız askerine ait kol saati, miğfer, çelik yelek ve bir silahın Taliban militanlarının üzerinde “hatıra” eşyası gibi taşıdığının görüntülenmesi Fransa’da şiddetli tepki uyandırdı.

Fransız askerlerinden bazılarının cesetlerinin bir süreliğine Taliban’ın eline geçmiş olduğunun bu yolla belgelenmesi de Fransız Genelkurmayı’nın daha önce yaptığı açıklamalarla çelişti. Öte yandan Paris Match muhabirine, yakınlarına ulaştırılmak üzere teslim edilen kol saatinin o askere ait olduğu da ailesince doğrulandı.
Röportajı yapan derginin foto muhabiri Veronique De Viguiere, Nouvelle Observateur dergisine yaptığı açıklamada, doğacak polemiği tahmin edemediğini aktardı ve “Biri sizi yanına kabul ediyorsa göstermek istediği şeyler vardır. Gerçeği kısmen değil tamamen göstermeliyiz” diye kendini savundu. Dergi yayın yönetmeni Laurent Valdiguie de, “Düşmanların ifadelerini sansürlersek nasıl bir ülke oluruz? Taliban bizde çıkan yayınları dergisine taşımıyor” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı General Jean Louis Georgerin, “Taliban bu röportajla iletişim alanında puan kaydetti. Askerlerimizin eylemini zayıflatan, ailelerin acılarını depreştiren hareketleri kınıyorum” dedi. Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Yeşil Parlamenter Daniel Cohn-Bendit, derginin “iğrenç bir röntgencilik örneği” verdiğini söylerken, Sosyalist Partili eski Bakan Pierre Moscovici, “tehditlerine kredibilite sağlayan Taliban’la mizansenleri rahatsız verici” bulduğunu belirtti.

Milliyet

 



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs