En Sıcak Konular

Bardakoğlu'ndan din adamlarına çağrı

5 Eylül 2008 19:02 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, ''Aramızda barışın katilleri varsa onları uyarmak din adamlarının görevidir'' dedi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, Uşak'taki Ulu Cami'de cuma namazını kıldıktan sonra, Fatih Yatılı Erkek Kuran Kursu binasının temel atma törenine katıldı.

Törenin ardından, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen din görevlilerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılan Bardakoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünya barışının korunması için uluslara çağrıda bulunduklarını söyledi.

Dünyanın her geçen gün yaşanmaz hale geldiğini ifade eden Bardakoğlu, ''Uluslar, bir avuç çıkar için birbirlerinin boğazını sıkıyor. Ellerimizle dünyayı her geçen gün yaşanmaz hale getiriyoruz. Tüm din görevlileri dünya barışı için çaba göstermeli. Aramızda barışın katilleri varsa onları uyarmak din adamlarının görevidir'' diye konuştu.

Bardakoğlu, 2 yıldır din görevlilerinin sosyal yaşam yelpazesinde yeni bir anlayışla hizmet verilmesi için bazı projelerin hayata geçirildiğini belirterek, din görevlilerinin topluma örnek, toplumun sorunlarına duyarlı kişiler olması gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşlerine bağlı 120 bin din görevlisi bulunduğunu, bunların 20 bininin sözleşmeli olduğunu belirten Bardakoğlu, 3 bin camide de kadro açığı olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin toplumda kızların okutulması, çevre bilincinin aşılanması gibi konularda da aktif görevler edinmesi gerektiğini dile getiren Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Okumayan kız çocuklarının okutulması din görevlilerinin en önemli sorumlulukları arasındadır. Geçtiğimiz yıl okula gidemeyen 3 bin kız çocuğu, din görevlilerinin ceplerinden karşıladıkları paralarla eğitim gördü.

Kız çocuklarının eğitimine çok önem veriyoruz. Kız çocuklarını eğitemeyen toplumlar geri kalır. Toplum annelerin ellerinde büyür. Annelerimizi eğitmezsek bugünlerden daha kötü oluruz. Özellikle bizim coğrafyamızda kız çocuklarının eğitimiyle ilgili ciddi sorunlar var. Herkese bunu anlatmalıyız. Kız kuran kursları bu yüzden bizler için çok önemli. Çocukların kültürel hayata katılmaları ve dini doğru öğrenmeleri için çaba sarf ediyoruz.

Din görevlisi dört cami duvarı arasında ezan okuyup namaz kıldırmanın dışında toplumu bilgilendirmek, eğitmek ve yönlendirmekle sorumludur. Ağaçlandırmadan çevre kirliliğine, çöplerin toplanmasından çevre bilincinin aşılanmasına kadar daha temiz bir toplum için çaba sarf etmek din görevlilerinin asli görevidir.''

Türkiye'de kayıtlı 7 bin kuran kursu bulunduğunu, bu kurslardaki eğitimin sadece kuranı öğretmekle sınırlı olmadığını belirten Bardakoğlu, bu kurslardaki müfredatı ve kitapları üniversitelerden öğretim üyelerinin danışmanlığında tekrar ele alarak büyük oranda değiştirdiklerini söyledi.

Bardakoğlu, din görevlilerinin toplumda ayrımcılık yapmaması gerektiğini de ifade ederek, ''Hangi coğrafyadan, hangi kültürden, hangi mezhepten olursa olsun bütünleştirici ve eğitici olunmalıdır. Ayrım yapmak dinimizce de uygun değildir'' dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs