En Sıcak Konular

Okulların ilk günü 3 bin polis görev yapacak

5 Eylül 2008 17:11 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili önlemleri düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Güler, 924 okul önünde 187 ana caddede, 3 bin 107 polis ile birlikte yaklaşık 1000 zabıtanın görev yapacağını

Trafiğe çıkacak sürücülere çağrıda bulunan Vali Güler, geçiş önceliğinin okul servislerine verilmesini istedi. 184 bin 885 öğrencinin bu yıl ilk öğretim 1'inci sınıfa başladığını vurgulayan Güler, bu yıl İstanbul genelinde 451 ana okul, bin 605 ilköğretim okulu, 312 lise, 233 meslek lisesi olmak üzere toplam 2 bin 872 okulda 2 milyon 320 bin öğrencinin eğitim-öğretim başlayacağını söyledi.

Önceki senelere nazaran iki kat talep artışı meydana geldiğini belirten Güler, meslek liselerinde ikili öğretime geçerek kontenjan artırdıklarını dile getirdi. Depreme karşı 507 okulun güçlendirildiğini vurgulayan Vali Güler, 370 okulda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Güler, İstanbul'da deprem açısından yıkılma tehlikesi bulunan tek bir okulun dahi bulunmadığını ifade etti. Güler, "Okullardaki kara tahta dönemi kapanıyor. Kara tahtaların yerini çelik emaye tahtalar aldı. Tahta sıraların yerine de üzeri yazılıp çizilmeyen sıralara geçiyoruz. İstanbul'da bilgisayarsız okul artık kalmadı" dedi.

Ayrıca Vali Güler, geçen sene okullardaki şiddet olaylarının yüzde 63 oranında azaldığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Atar Özer ise, öğrencilerin sınıflarına girdiklerinde sıralarında ders kitaplarını hazır bulacaklarını söyledi.

İstanbul'da 2 milyon öğrenci dersbaşı yapacak

Güler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 8 Eylül'de, resmi ve özel okullarda toplam 85 bin öğretmenin, 2 bin 872 okulda 2 milyon 320 bin öğrenciye ders vereceğini bildirdi.

Vali Güler, bu yıl genel lise için ayrılan 58 bin kontenjana karşılık 37bin 528, meslek liselerinde ise 41 bin 262 kontenjana karşılık 75 bin 979 başvuru olduğunu belirtti.

Güler, "Bu çok önemli. Yapılan başvurular itibariyle meslek liseleri ile genel liseler arasındaki oran ilk kez bu seviyeye gelmiştir. Yani 100 öğrenciden 33'u genel liseye, 67'si meslek liselerine başvurmuştur. Meslek liselerinin kontenjanının iki katı kadar müracaat olmuştur. Bu oranlar meslek liseleri açısından sevindiricidir. Kayıt sisteminde bir değişiklik yaparak meslek lisesi ve çok programlı liselere başvurup da kayıt yaptıramayanların mutlaka bulundukları ilçelerde meslek liselerine kayıtlarını yaptırmaları için kayıt sürelerini 14 Eylül'e kadar uzattık" dedi.

Depreme karşı güçlendirme

İstanbul'da 2002 yılı sonunda 40 bin 500 derslik olduğunu, 2003 yılında başlatılan eğitim atağı ile 861 okul ve 19 bin 500 derslik hedefi koyduklarını anlatan Güler, bunun 444 okul ve 10 bin 500 dersliğinin yapıldığını, 9 bin derslikli 417 okulun yapımının devam ettiğini söyledi.

Güler, 1999 depreminden sonra bütün okulların depremsellik etütlerinin yapıldığını, bunların 176'sının yeniden inşa edildiğini, 331 okulda güçlendirme yapıldığını belirtti.

170 okulun güçlendirme çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Güler, "İstanbul'da depremsellik açısından yıkılma tehlikesi olan tek bir okul yoktur. İstanbul'da güçlendirilmesi gereken hiçbir okul bırakılmamıştır. Velilere okulların sağlam olabilecekleri kadar sağlam olduğunu, diğerlerinden daha sağlam olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'daki okullar evlerden daha sağlamdır. Bundan sonra yıkayacağımız hiçbir okul, deprem riski taşıdığı için yıkılan okul olmayacaktır" diye konuştu.



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs