En Sıcak Konular

DP lideri Soylu: Tutuklu general ziyareti manidar

5 Eylül 2008 16:43 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin tutuklu bulunan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'u ziyaretini "manidar" olduğunu açıkladı.

Soylu, katıldığı bir televizyon programında, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin tutuklu bulunan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'u ziyaretini doğru bulmadığını açıkladı. Soylu, ziyaretin Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Son günlerde yaşadığımız olaylardan anlıyorum ki Türkiye, hala hukuk devleti ve demokratik bir devlet vasfını kazanamamış bir ülkedir. Çok net. Sayın Başbakan bunu 'insancıl ziyaret olarak nitelendiriyor' Evet, insancıl ziyaretler olabilir. Ama bu insancıl ziyaretler Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden yayınlanmaz. Doğru bir ziyaret olarak değerlendirmiyorum." dedi.

Ergenekon davasının devam ettiğini ifade eden Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir kere Anayasa'nın 138'nci maddesi ile çelişir bu iş. Oradaki hakim neye göre karar verecek? 28 Şubat'ın temel sebeplerinden bir tanesi değil miydi Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın Sincan Belediye Başkanı'nı ziyareti. Türkiye hangi noktaya gidiyor? Biz 28 Şubat'a niçin karşıyız. Birtakım yargı mensuplarının gidip Genelkurmay karargahında brifing almasından dolayı karşı değil miyiz? Niçin demokrasiden yanayız. Dün oraya korgeneral gitti, ne ispat edildi? Bugün milyonlarca insan tek bir cümle söylüyor. 'Evet ordu bu işin arkasına geçti', evet bunun algısı budur. Bunun algısı değişmez. 'Buradan bir şey çıkmayacak' Peki buna ne hakkı var bu kimsenin. Bir kere manidar bir ziyaret."

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a maç izlemeye gitmesini değerlendiren Soylu, "Dış politika fanteziler üzerinden yürümez. Dış politika şov siyasetler üzerinden yürümez. Böyle şov siyasetleriyle bu işler olmaz. Bu işte benim tedirginlik duyduğum taraf şu; elbet cumhurbaşkanı gidebilir ben bundan hiçbir endişe duymam. Yine söylüyorum sınırlar elbet açılabilir, bundan hiçbir endişe duyulmaması lazım, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler sonuna kadar iyi ilişkiler olmalıdır. Bundan hiçbir endişe duyulmaması lazım. Ancak benim söylemek istediğim bu ziyaretler fantastik ziyaretlerin ötesine gitmelidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi tarihsel aklını, yeteneğini, bilgisini ve gelecek öngörüsünü bu ziyaretlere katmalıdır. Ben katılmadığı kanaatini taşıyorum. Ve ziyaret neredeyse bir papatya falına dönmüştür. Yani gidecek mi gitmeyecek mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti ciddi bir devlettir ve böyle bir papatya falı üzerinden kendi dış politikasını yönlendirmemelidir. Türkiye bu ziyarete hazırlıksızdır, Türkiye'nin bu ziyarette bir perspektifi, hedefi stratejisi yoktur. Türkiye'nin bu ziyarette tarihsel bir çizgisi söz konusu değildir." 

cihan 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs