En Sıcak Konular

'Anayasa değişikliğine göz yummak tutarsızlık'

5 Eylül 2008 15:20 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı olduğunun Anayasa Mahkemesi tarafından ilan edildiğini savunarak, "Anayasa'yı değiştirmesine göz yummak bir tutarsızlıktır" dedi.

Parti programı için 'Hantal' demediğini anlatan Baykal, parti programında dünyanın ve sosyal demokrasinin karşılaştığı krizlere yönelik değişiklikler yapılmaya çalışıldığını açıkladı.

CHP lideri Baykal, katıldığı bir televizyon programında, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinden 10'unun AK Parti'nin, laikliğe karşı faaliyetlerin odak noktasında durduğu kanaatinde olduğunun görüldüğünü ileri sürdü. Anayasa değişikliğiyle ilgili bir soruyu kapatma davasının sonucuyla yanıtlayan Baykal, "Anayasa suçlu ilan etmiş. Anayasa suçluluğu damgasını yemiş olan bir kadronun Anayasa'yı değiştirmesine göz yummak bir tutarsızlıktır" dedi.

İzmir'deki su sorunuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın, 'Devlet Su İşleri baraj yapsın, İzmir Belediyesi de fiyaka yapsın' dediğini dile getiren Baykal, Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin, zihniyetini göstermesi bakımınından önemli, vahim bir iktidar ve devlet yönetme anlayışını yansıtan bir değerlendirme olduğunu söyledi.

Parti tüzüğündeki değişiklik çalışmalarını değerlendiren Baykal, bunun yerel seçimlerle ilgisinin bulunmadığını, partinin programını ve tüzüğünü yeni bir biçimde ortaya koymak istediklerini ifade etti. CHP'nin programında yer alan konuların, CHP iktidarda olmasa da Türkiye'de yaşama geçtiğini belirten Baykal, şunları söyledi:

''Biz, idam cezasıyla ilgili düzenleme getirdik, o yaşama geçti. Biz evlilik birliğinin sona ermesi halinde kadın haklarıyla ilgili bir düzenlemeyi öngördük, biz iktidarda olmadan da yaşama geçti bunlar. Türkiye yeni bir Türkiye, dünya yeni bir dünya, sosyal demokrasi yeni sorunlarla karşı karşıya. Ağırlaşan krizler var bunlara yönelik bir program yapma çabasındayız."

Parti programına yönelik 'hantal' ifadesini kullanmadığının CHP'li milletvekilleri tarafından kanıtlandığını anlatan Baykal, "Partimizin işleyişinin daha dinamik, daha hızlı ve esnek bir şekilde belirlenmesi gerekir. Kurullara, organlara dayalı bir işleyiş içindeyiz. Günümüzde sorumlulukların organlara dağıtılması verimliliği bir ölçüde engelliyor. Herkese ait olan bir sorumluluk kimseye ait değilmiş gibi bir görüntü oluşturuyor. Bunu değiştirmek istiyoruz. Hareketli bir CHP'yi sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu. 

cihan 



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs