'kale'yi düşürecek tercih | " /> 'kale'yi düşürecek tercih | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'kale'yi düşürecek tercih

5 Eylül 2008 14:32 tsi
Erdoğan'dan 'kale'yi  düşürecek tercih Seçimlerde CHP'nin kalesi İzmir'i almayı kafasına koyan Ak Parti'nin adayı çok iddialı. Bakın parti, Yeşilçam'ın hangi unutulmaz oyuncusunu düşünüyor...

AK Parti, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçime dönük kararlarını vermeye başladı. Ankara’da Melih Gökçek, İstanbul’da Kadir Topbaş, AKP’nin yeni dönemde de adayları olacak. İzmir için ise sürpriz bir isim geçiyor: Sanatçı Hülya Koçyiğit...

İSİMLER ANKETLERLERLE BELİRLENECEK

Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, tüm il ve ilçeleri dolaşarak nabız yokluyor.

Mevcut belediye başkanlarının performansına ilişkin anket yapan teşkilat, yeni dönemde aday gösterilecek isimleri belirlemeye çalışıyor.

AKP’nin en büyük hedefi ise CHP’nin kaleleri İzmir ve Ankara’nın Çankaya ilçesi ile DTP’nin kalesi Diyarbakır belediye başkanlıklarını kazanmak.

İZMİR'E HÜLYA KOÇYİĞİT

AK Parti’nin Aydın, İzmir gibi kentlerde kadın aday göstererek sürpriz yapmaya hazırlandığı belirtiliyor. İzmir’de CHP’li belediyeye karşı izlenecek strateji “sağlıklı ve güvenilir içme suyu” argümanına dayanacak. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu İzmirlilere arsenikli su içirmekle suçlayan AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek vermesi, partinin İzmir’e yükleneceği mesajını veriyor.

AK Parti’nin, sürpriz bir kadın sanatçıyı aday göstererek, İzmirli seçmen üzerinde etkili olmayı amaçladığı vurgulanıyor. Hülya Koçyiğit isminin parti teşkilatında konuşulduğu belirtiliyor.

DİYARBAKIR’DA 3 ALTERNATİF

AKP, Diyarbakır’da ise Kürt kökenli ve kentin güvenebileceği bir aday üzerinde duruyor. AKP, kenti “Doğu’nun Paris’i yapacağız” sloganıyla yola çıkacak. Altan Tan, Nihat Hatipoğlu ve Şah İsmail Bedirhanoğlu’nun isimleri öne çıkıyor.

“İslamcı Kürt” kimliğiyle bilinen Tan, daha 13 yaşındayken Mücadele Birliği’ne katılmış bir isim.

Tan, DTP’yi Kürtlerin ekonomik sorunlarına çözüm getirememekle eleştiriyor.

Televizyondaki dini sohbetleriyle sevilen Hatipoğlu da Diyarbakır’da oldukça popüler.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bedirhanoğlu da, “Güneydoğu’da silah değil, şantiye istiyoruz” argümanını kullanıyor.

OĞUL GÖKÇEK’E VETO

Ankara’da yine Melih Gökçek ile yola devam etme niyetinde olan AK Parti, Gökçek’in, oğlu Osman Gökçek’i Çankaya’dan aday göstermesine ise sıcak bakmıyor. AK Parti, burada da güçlü ve sürpriz bir isimle Çankaya’yı almak istiyor. AK Partili kurmaylar, “Baba-oğul belediye başkanlığı olmaz” yorumunu yapıyor. AK Partililere göre, her gün binlerce Çankayalı, AK Parti İletişim Merkezi’ni arayarak, yolların bozukluğundan, parkların yetersizliğinden dert yanıyor. Bu nedenle mart ayındaki seçimlerde CHP’nin şansı olmadığını öne süren AK Partililer, seçim döneminde Çankaya’da görsel ve kültürel etkinlikler düzenlemeye de hazırlanıyor.

DAYAK SONRASI MECBUREN KEÇİÖREN

AKP, zabıtaların alkollü içki satan büfeciyi dövmesi ile eleştiri oklarına hedef olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u yeni dönemde de adaylığa hazırlıyor. AKP’li kurmaylar, Turgut Altınok’un her türlü spekülasyona karşın Keçiörenlilerin beğendiği bir isim olduğunu savunuyor. Ancak AKP’li kurmaylar, Altınok’un büyükşehirden aday olmasına sıcak bakmıyor.

internethaber.com



Bu haber 1,777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,931 µs