En Sıcak Konular

Baykal: Dişli'nin istifası yolsuzluk olduğu için

5 Eylül 2008 14:30 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şaban Dişli'nin partideki görevlerinden istifasına ilişkin, "Ben uygun gördüm' diyor. Sen kimsin de ne hakla onu uygun görüyorsun" diye tepki gösterdi.

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği soruşturmasına hükümetin müdahale ettiğini savunan Baykal, "Niye müdahale ediyorsun. Bu müdahalenin altınde ne yatıyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Baykal, AK Parti Genel Başkanlığı ile MKYK ve MYK görevlerinden istifa eden Şaban Dişli'nin; çok açık biçimde, belgeli, somut, kanıtlı, imzalı, şartları ortaya koyulmuş bir yolsuzluk olayının ortaya çıktığını ileri sürdü.

Dişli'nin genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesinin nedeninin yolsuzluk olduğunu belirten Baykal, "Cumhuriyet tarihinde bu kadar açık, net bir yolsuzluk olayı ortaya konulamadı. Yolsuzluk varsa bunun gereği genel başkan yardımcılığından uzaklaştırmak mıdır ? Vatandaş yolsuzluk yaptığı zaman mahkemeye gidiyor, cezaevine giriyor. Genel başkan yardımcısı yolsuzluk yaptığı zaman görevinden istifa edip durumu halletmeye çalışıyor. Türkiye bunu kabul edebilir mi ? Başbakan 'Ben uygun gördüm' diyor. Sen kimsin de ne hakla onu uygun görüyorsun? Sen af mercii misin? Sen Türkiye'nin hukuk sistemi nasıl işleyecek ona karar verme noktasında mısın ? Varsa ortada yolsuzluk mahkemeye gider. Dokunulmazlığını kaldırıp yargının önüne çıkmasının yolunu açacak mısınız ?" diye tepki gösterdi. Dişli'nin istifasından sonra Başbakan Erdoğan'ın 'Uzatmayın bunu böyle bağlayalım' tavrını takındığını belirten Baykal, "Uzatacağız. Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı niye kalkmıyor biliyor musunuz ? Çünkü onun arkasından Başbakan'ın dokunulmazlığı kalkar'' dedi.

Almanya'da devam eden Deniz Feneri Derneği Davası ile ilgili görüşlerini de açıklayan Baykal, Alman savcının iddianamesinin elinde olduğunu, iddianamede, Türk hükümeti tarafından, devam eden tutukluluğa mani olunması için baskı yapıldığı şeklinde bir ifadenin yer aldığını ileri sürdü. Baykal, şöyle devam etti: "Ortada bir yolsuzluk var, bırakın incelesinler. Sana ne? Sen niye telaş içindesin? 'Aman aman.' diye niye müdahale ediyorsun? Bu müdahalenin altında ne yatıyor? Bir siyasi dayanışma, ortaklık mı söz konusu?"

Deniz Feneri Davasını, TBMM gündemine getireceklerini söyleyen Baykal, Almanya'daki bir savcının, 'Türkiye başbakanına götürmek üzere ben bu parayı topladım diyor falan kişi, öbürü de ben götürmek için aldım' diye iddianamesine yazdığını, manşetlerde yer alması gerekirken, Türkiye'de yaprak kımıldamadığını, kimsenin yazmadığını söyledi. Baykal, Türkiye'de yazılması gereken bundan daha önemli bir olay olmadığını savundu. 

cihan 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,119 µs