En Sıcak Konular

Bakan Çelik, kapı kapı dolaşıp para dağıttı

5 Eylül 2008 14:06 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 85 yaş ve üzerinde yaşlılık maaşı alanlar ile özürlü oranları yüzde 70'in üzerinde olan vatandaşlara maaşlarını evde teslim edilmesi uygulamasını seçim bölgesi Bursa'da başlattı.

Kapı kapı dolaşan Bakan Çelik, maaşları hak sahiplerine dağıtırken, Türkiye'de 65 yaş ve üzerinde yaşlılık maaşı alanlar ile özürlü oranları yüzde 70'in üzerinde olan toplam 1 milyon 203 bin kişinin maaş almaya hak kazandığını açıkladı.

Bakan Çelik, evde ödeme kapsamına 240 bin 85 yaş ve üzeri ile özürlü vatandaşın girdiğini; ancak şu ana kadar sadece 27 bin kişinin maaşını evde almak için müracaatta bulunduğunu söyledi.

Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve PTT yetkilileriyle birlikte merkez osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesi Mutlu Sokak'ta ikamet eden Gülsüm Alan'ın (86) evine geldi.

Türkiye'de ilkkez evde ödeme uygulaması başlattıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik; "Türkiye'de 65 yaş ve üzerinde yaşlılık maaşı alanlar ile özürlü oranı yüzde 70'in üzerinde olduğu için devletten maaş alan 1 milyon 203 kişi olduğunu söyledi.

Başlatılan uygulama ile 85 yaş ve üzerinde olup da yaşlılık maaşı alanlarla, özür durumu yüzde 70'in üzeinde olan 240 bin kişinin bankalarda kuyruğa girmeden ve sıkıntı yaşamadan evinde maaşlarını alabileceklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Uygulama için şu ana kadar 27 bin vatandaşımız bize evde maaşını alabilmek için başvurdu. Umuyorz ki bu sayının kısa sürede artacağını ve 240 bin vatandaşımızın maaşını evde alacağını tahmin ediyoruz. kısa bir süre sonra üç ayda bir verilen maaşlar da her ay düzenli olarak evlere teslim edilecek. Tabi biz temmuz ayından itibaren bir milyon 203 bin vatandaşımıza PTT ile yaptığımız anlaşma gereği sadece banka kuyruklarında değil maaşlarını PTT Bank şubelerinden de alma imkanı getirmiştik. Şimdi ona da katlanmayacak, evinde maaşını alacak. Ayın 5'inde son rakamı 0-5 olanlar, imlik numarasının son rakamı 1-6 olan ayın 6'sında, 2- 7 olanlar 7'sinde, 3-8 olanlar ayın 8'inde 4-9 olanlar ayın 9'unda maaşlarını alabilecekler." dedi.

Maaşını eve gelen Postacı ve Bakan Faruk Çelik'in elinden alan Gülsüm Alan da, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alan, "Allah razı olsun, çok güzel bir hizmet, elinizi ayağınızı öpeyim, Allah kabul etsin." dedi.

Yaşlı kadınla sohbet eden Faruk Çelik'ten çevre sakinleri de istekde bulundu. Bakan'ın mahallesine geldiğini duyan yaşlı bir kadın da, Bakan Çelik'ten yardım istedi. Devreye giren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa Valisi Şahabettin Harput kadının isim ve aresini alarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Ev çıkışında çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Faruk Çelik, daha sonra Bağlarbaşı Mahallesi Büyükada Sokak'ta ikamet eden özürlü Yaşar Nuri Kartal'ın evine giden Bakan Çelik, üç aylık maaşı olan 808 YTL parayı Kartal'a teslim etti. 

cihan 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs