En Sıcak Konular

Eğitime 20 milyon YTL'lik yatırım

5 Eylül 2008 12:47 tsi
Konya'da bugüne kadar çok sayıda okul ve derslik yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, S.Ü. Meram Eğitim Fakültesinin binasını yaptırıyor.

İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, bugüne kadar yaptırdığı çok sayıda okul ve dersliğin ardından şimdi de yaklaşık 20 milyon YTL'lik bir yatırımla yarının eğitimcilerinin yetişeceği SÜ Eğitim Fakültesinin binasını yaptırıyor. 
SÜ Meram Eğitim Fakültesi yerleşkesinde eğitim-öğretim, idare ve tesislerden oluşan dört bloğun Mühendislik Fakültesi tarafından yapılan incelemelerde kullanıma elverişli olmadığının anlaşılması üzerine yeni bir bina için proje çalışması başlatıldı.

Toplam 56 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve 4 bloktan oluşan projede, 23 bin 130'ar metrekare inşaat alanına sahip 2 derslik bloğu, 5 bin 10 metrekare inşaat alanına sahip yemekhane ve konferans salonu bloğu ile 4 bin 790 metrekare alana sahip dekanlık bloğu planlandı.

Derslik ihtiyacı aciliyet arz ettiği için ilk önce 1 nolu derslik bloğunun yapımına başlandı ve bu blok 15 Şubat 2008 tarihinde tamamlanarak hizmete girdi. Öğrenciler, mevcut fakültenin kapasitesinden 2 bin 30 metrekare daha büyük olan 1 nolu derslik bloğuna nakledildi. 6 Milyon YTL'ye mal olan 1 nolu derslik bloğu, hayırsever iş adamı Selçuk Ecza Deposu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu'nun katkılarıyla tamamlandı.

Bloğun 2008 bahar yarı yılında hizmete girmesinin ardından fakültenin adı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi olarak değiştirildi.


-EĞİTİME VERDİĞİ SON DESTEK 20 MİLYON YTL-

Kendisi ilkokul mezunu olan Ahmet Keleşoğlu, yaklaşık 15 gün önce hizmete giren 1 nolu derslik binasında incelemelerde bulunurken diğer 3 bloğu da kendisinin yaptırmak isteğini üniversite yönetimine iletti.

İki hafta boyunca yürütülen çalışmalar sonucu konuyla ilgili protokol, önceki gün Konya Valiliğinde imzalandı.

Keleşoğlu, Selçuk Üniversitesine yaptığı katkının bugüne kadar eğitime yönelik yaptığı desteklerin en büyüğü olduğunu bildirdi.

Eğitimine devam edemediğini ancak ilkokulu bitirebildiğini anlatan Keleşoğlu, ''Dönemin şartlarında okuma şansım olmadı. İlkokuldan sonra eğitimime devam edemedim. Ancak, çok kitap okudum ve kendimi en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştım. Türkiye'nin geleceğinin eğitim ve sosyal yaşam projelerini desteklemekten geçtiğini biliyorum. Bu nedenle eğitime destek veriyorum'' diye konuştu.

Keleşoğlu, önümüzdeki günlerde sahibi olduğu Selçuk Ecza Deposu'nun 50. yılını kutlayacaklarını belirterek, Toros Dağları'nın yaşam koşullarını zorlaştırdığı çetin bir coğrafyaya sahip olan Ermenek'te doğduğunu ve ilkokulu bitirdikten sonra bu noktalara dişiyle tırnağıyla geldiğini söyledi.

Küçük yerel bir ecza deposundan, bugün 27 şubesi, 63 bölge deposu, 5 bin çalışanı ile Türkiye'nin her bölgesindeki yaklaşık 18 bin 500 eczaneye hizmet götürebilen, ulusal pazara tamamen yayılmış olan Selçuk Ecza Deposu'nu oluşturduğunu anlatan Keleşoğlu, ''50. yılı doldurdum. Sürekli azimle çalıştım. Hep çalıştım çalışmaya da devam edeceğim. Prensiplerim beni bu noktaya getirdi'' diye konuştu.

-KELEŞOĞLU'NUN EĞİTİME KAZANDIRDIKLARI-

Selçuk Üniversitesi tarafından ''Eğitim Bilimleri'' dalında fahri doktoralık payesiyle ödüllendirilen Keleşoğlu'nun eğitime yaptığı katkılardan bazıları şöyle:

''Nezahat-Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu, Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi, Hafize Özkal İlköğretim Okulu ve 36 derslikli ek bina ve spor salonu, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi derslikleri ve laboratuvarının yenilenmesi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Multimedya ve Araştırma Merkezi yapımı ve bilgisayar donanımı, Sarıgazi Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu ek derslik yapımı ve dersliklerin donanımı, Konya Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi yapımı, Ümraniye Sarıgazi'de Selçuk Ecza Deposu 50.Yıl İlköğretim Okulu arsa bağışı ve 32 derslikli ilköğretim okulu yapımı, SHÇEK bünyesinde yetiştirme yurtları ve çocuk yuvalarına ecza deposu temini.''

-''HER TÜRLÜ ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR''-

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da hayırsever iş adamının her türlü övgüyü hak ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Kurulduğu günden bu yana üniversitemize en büyük katkıyı yapan hayırsever iş adamı Keleşoğlu, her türlü övgüyü ve takdiri hak ediyor. Kendisine olan minnet duygularım ölünceye kadar devam edecek. Üniversitemiz adına, Konya adına hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyorum. Kısıtlı imkanlardan dolayı okuyamamış, ancak bugün geldiği konum itibariyle 'hayat profesörü', 'ekonomi profesörü' olmuş. Hayat onu büyük profesörlük payesiyle donatmış. Sık sık bir araya geliyoruz. Her hikayesinden ders alırım. Rektör olarak değil, insan olarak da kendisinden çok şey aldım ve ufkumu açtı.''

-MODERN BLOKLAR-


Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi son teknolojinin kullanıldığı ve her türlü donanıma sahip olan 1 ve 2 nolu derslik blokları, bodrum kat zemin kat ve 4 kattan oluşuyor. Derslik bloklarında, 268 adet öğretim üyesi odası, 46 adet depo, 54 adet laboratuvar, 82 adet derslik, 20 adet resim atölyesi, 88 adet müzik çalışma odası, 18 adet arşiv, sergi alanları, öğrenci dinlenme mahalleri ve seminer odaları bulunuyor.

5 bin 10 metrekare inşaat alanına sahip olan yemekhane ve konferans bloğunda ise 422 kişilik konferans salonu, yemekhane, fuaye, öğretim üyesi yemekhanesi yer alıyor.

3 kattan oluşan ve toplam 4 bin 790 metrekare inşaat alanına sahip olan dekanlık bloğunda da depolar, arşivler ve sergi salonu, dekanlık makamı, memurlar odası ve öğretim elemanı odaları bulunuyor.

2 nolu derslik, dekanlık ile yemekhane ve konferans salonu bloklarının yapımına bu hafta içinde başlanacak. 6 Ekimde de geniş katılımlı bir temel atma töreni düzenlenecek. 1 nolu derslik bloğu ile birlikte iş adamı Keleşoğlu'nun üniversiteye katkısı 20 milyon YTL'ye ulaşmış olacak. 3 blok 18 ayda tamamlanarak hizmete açılacak. 9 bin öğrencinin 2008-2009 eğitim öğretim döneminde, yeni blokta ders göreceği, eski blokların yıkım çalışmalarının ise en kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi.

aa

 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs