En Sıcak Konular

Ceyda hanıma kötü haber

5 Eylül 2008 12:40 tsi
CNR Fuarcılık hakkında, fahiş fiyat uygulayarak hakim durumunu kötüye kullandığı ve Kurulun uyarılarını dikkate almadığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Ceyda Erem'in sahibi bulunduğu, uygulamaları daha önce yargıya taşınmış olan CNR Fuarcılık hakkında, fahiş fiyat uygulayarak hakim durumunu kötüye kullandığı ve Kurulun uyarılarını dikkate almadığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verdi.
Rekabet Kurulu'nun 14 Ağustos tarihli toplantısında, CNR Uluslararası Fuarcılık hakkındaki rekabet ihlali iddialarını ele aldı. Kurul, İstanbul'da yatçılık ve su sporları fuarı düzenlenmesine uygun fuar alanı işletmeciliği pazarında, NTSR Fuar ve Gösteri Hizmetleri'ne yönelik faaliyetleri ile rekabet ihlalinde bulunup bulunmadığının; Rekabet Kurulu'nun 19 Eylül 2007 ve 14 Şubat 2008 tarihli kararlarıyla kendisine getirdiği yükümlülükleri haklı bir gerekçesi olmaksızın uygulamaktan kaçınıp kaçınmadığının belirlenmesi amacıyla CNR Uluslararası Fuarcılık hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturmaya ilişkin süreç şöyle gelişti:


SUÇLAMA FAHİŞ FİYAT UYGULAMAK VE SÖZLEŞMEDEN KAÇINMAK

NTSR Uluslararası Fuar ve Gösteri Hizmetleri'nin, yatçılık ve su sporları fuarı düzenlemeye yönelik fuar alanı işletmeciliği pazarında hakim durumda bulunan CNR'nin hakim durumunu kötüye kullandığı yönünde Rekabet Kurulu'na şikayette bulundu. NTSR, CNR'nin kendisine fuar alanı kiralamaktan kaçındığını, kira sözleşmesi kurmak amacıyla CNR'ye noter kanalıyla gönderdiği ihtarnamelere cevap verilmediğini, bu şekilde piyasadaki faaliyetinin durma noktasına geldiğini ve bu durumun rekabet ihlali oluşturduğunu iddia etti.

19 Eylül 2007 tarihli kararı ile şikayeti yerinde gören Rekabet Kurulu, CNR'yi uyardı. Buna karşılık CNR'ın tutumunda değişiklik olmayınca 14 Şubat 2008 tarihli karar ile, CNR'nin, NTSR'ye uyguladığı fahiş fiyat artışı ile faaliyetini engellemek istediği için daha önce uyarıldığı, uyarıyı dikkate almadığı kaydedilirken, Kurulun uyarı kararının gereklerinin yerine getirilmemesi halinde CNR hakkında Rekabet Kanunu çerçevesinde işlem başlatılacağının bildirilmesine oybirliği ile karar verildi. Buna rağmen CNR Fuarcılık gereğini yerine getirmeyince soruşturma açılmasına karar verildi.

Öte yandan, Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgili açıklamasında, Kurul tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin kanunu ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağı ifade edildi.

Yeni Şafak



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs