En Sıcak Konular

Teröristten cephanelik çıktı !

5 Eylül 2008 12:23 tsi
Mersin'in Tarsus ilçesinde PKK'lı teröristin evinde yapılan aramada cephanelik ele geçirildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yakalanan ve bölücü terör örgütü üyesi olduğu bildirilen bir kişinin evinde yapılan aramada bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan el bombaları, uzun namlulu tüfek ve bomba düzeneği haline getirilmiş el telsizi ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında

Emniyet Müdürlü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda bölücü örgütün Mersin'de ve metropol illerde silahlı ve bombalı eylemlerde kullanacağı silah ve mühimmatı kontrol altında tutan H.E.'nin Tarsus'taki evinde yakalandığını belirtti.

Aksoy, PKK terör örgütü üyesi olduğu belirtilen H.E.'nin evinde yapılan aramada 5 adet el bombası, 2 adet bomba düzeneği haline getirilmiş el telsizi, 7 Adet elektrikli fünye, 2 adet uzun namlulu silah, bu silahlara ait, 10 adet şarjör, 376 adet dolu fişek, 1 adet Glock marka silaha ait şarjör, 30 Adet dolu Tabanca fişeği, 3 Adet av fişeği kapsülü, 1 adet dürbün ve bol miktarda kırsal alanda kullanılan giyim malzemeleri ile içerisinde örgütsel bilgi ve belge bulunan CD' ler ele geçirildiğini anlattı.

H.E.'nin;İzmir'deki bombalı saldırının sanıkları arasında bulunan 28 Mayıs 2008 ve 24 Temmuz 2008 tarihlerinde yakalanan Cihan Kod adlı F.Y. ve Koçer kod adlı M.A.C. isimli örgüt mensupları ile irtibatlı olduğunun tespit edildiğini kaydeden Aksoy, bu 2 örgüt mensubunun Mersin'den geçişleri sırasında Glock marka 2 adet tabancayı H.E.'nin verdiği ve örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda hareket ettiğiğinin edilğini söyledi.

Şüpheli H.E.'nin "Bölücü Terör Örgütü Mensubu Olmak ve Örgüt İçerisinde Faaliyetlerde Bulunmak, Bölücü Terör Örgütüne Ait Silah ve Patlayıcı Madde Bulundurmak" suçundan adliyeye sevk edildiğini ifade eden Aksoy, "Emniyet Müdürlüğümüzce halkımızın huzurunu, güvenliğini ve can emniyetini hedef alan her türlü suç şebekesine karşı amansız bir mücadele verildiği gibi özellikle insanlık düşmanı terör örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs