En Sıcak Konular

TSK'nın Kandıra ziyaretinden beklediği...

5 Eylül 2008 12:04 tsi
Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, kendilerini Genelkurmay Başkanlığı adına ziyaret eden Korgeneral Galip Mendi'den hiç talepte bulunmadı. Peki, neden gittiler?

İki komutan, "iddianamenin bir an önce çıkmasını, yargılamının başlamasını bekliyoruz. İnşallah adalet yerini bulacaktır" dediler.


"Ergenekon Soruşturması" kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, Genelkurmay Başkanlığı adına kendilerini ziyaret eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'den hiç bir talepte bulunmadı. Komutanlar, iddianamenin bir an önce çıkmasını, yargılamının bir an önce başlamasını beklediklerini belirttiler, "en kısa sürede adaletin tecelli edeceğinden şüphelerinin  olmadığını" vurguladılar. 

Emekli orgeneraller cezaevi savcılığından izin alınarak ziyaret edilirken, yasal tüm prosedürler de eksiksiz yerine getirildi.Korgeneral Galip Mendi, alınan izinle iki komutanla aynı anda açık görüş yaptı.

Diğer askerlere ziyaret yok

İki orgeneral Genelkurmay adına ziyaret edilirken, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan haklarındaki suçlamalar açıklanan iddinamede belirtilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli albay Fikri Karadağ, emekli albay Atilla Uğur, emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli subaylar Zekeriya Öztürk ile Muzaffer Tekin, emekli astsubay Oktay Yıldırım ise askerler tarafından ziyaret edilmedi.

"Adalet yerini bulacak"

Korgeneral Galip Mendi'nin, emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon'u cezaevinde ziyaret etmesi talimatının bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından telefonla verildiği öğrenildi. Orgeneral Başbuğ'un bu tutumunu bir askeri yetkili, "İlker Paşa devlet adamıdır. Yapması gerekeni yapar, Anayasa'nın temel kurallarından da asla ödün vermez" diye değerlendirdi.
Yapılan görüşmede, Korgeneral Mendi'nin Genelkurmay Başkanının selamlarını ilettiği öğrenildi. İki komutanın da bu ziyaretten son derece memnun kaldıklarını, ortada işlenmiş bir suç bulunmadığını, bunun dava aşamasında da ortaya çıkacağını vurguladılar. İki komutan da, iddianamenin bir an önce hazırlanıp yargı önüne çıkmak olduğunu vurguladılar, "Adalet yerini bulacaktır" dediler.

Arayanları da arttı
Genelkturmay Başkanlığı'nın emekli orgenerallerin ziyaret edildiğini açıklamasının ardından, Tolon'un eşi Ayla Tolon, Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'u da aralarında halen görevde bulunan ya da emekliye ayrılmış çok sayıda asker aradı. Bazı askerler de evlerini ziyaret etti.

İki komutan pazar günü eşlerini telefonla arayabilecek ve 10 dakika konuşabilecek. Pazartesi günü ise komutanlar birinci derecede yakınları tarafından ziyaret edilecek.
 
Saygı Öztürk / Hürriyet



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs