En Sıcak Konular

'Ermenistan bize husumet besliyor'

5 Eylül 2008 11:31 tsi
'Ermenistan bize husumet besliyor' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, NTV'in canlı yayınında, Gül'ün Ermenistan ziyareti ile ilgili soruları yanıtladı. Baykal, konuşmasında Erdoğan'a öyle ağır ithamlarda bulundu ki, Erdoğan'ın ne diyeceği merak konusu...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermensitan - Türkiye maçını izlemek için Erivan'a gitme kararına sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ermenistan'la hiç bir problemleri olmadığını ama Ermenistan'ın kaba bir husumet beslediğini söyledi.

"Ermenistan Türkiye'ye kaba bir husumet gösteriyor. Senin toprak bütünlüğünü reddetsem de beni kabul et, sınırını aç, soykırım kampanyalarını görme, komşuyu işgal etmemi görmezden gel diyor." diyen Baykal iki devlet arasında şu sorunların olduğunu söyledi; "Ermenistan Türkiye'nin toprak bütünlüünü tanımıyor. Ermenistan Türkiye'yi soykırımla suçluyor. Terör vasıtası ile büyükelçilerimizi öldürttü. Azarbeycan'ın Yukarı Karabağ bölümünü işgal etmiştir. Bu işgal dünya tarafından kabul edildi." 

Baykal Gül'ün Ermenistan'ın davetini kabul etmesine tepki göstererek, "Bu kadar büyük bir jest yapacaksanız, dik durun. Ermenistan'ın Yukarı Karabağ'da işgal ettiği üç tane köydn çıkmasını sağla. Üç olmazsa iki köyden çıkart." diye konuştu.

TSK'NIN ERGENEKON'CU PAŞALARI ZİYARETİ

Ergenekon sanığı olarak cezaevinde tutuklu olan emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un TSK adına ziyaret edilmesi meselesi hakkında konuya değinen Baykal, böyle bir yargılamanın hiçbir çağdaş batı ülkesinde olamadığını söyledi. Sinan Aygün'ün gözaltına alınmasından sonra TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun tavır gösterdiğini aynı şekilde İlhabn Selçuk'un de gözaltına alınmasından sonra ortalığın ayağa kaldırıldığını ve bu kişilerin sertbest bırakıldığını söyleyen Baykal, "Bu ziyareti bu çerçeve içinde değerlendirmek gerekiyor." diye konuştu.

Büyük gürültü koparan Alman savcısının iddianamesinde Başbakan Erdoğan'ın da adı geçiyor. CHP lideri Deniz Baykal, sanıkların Almanya'da Erdoğan'a teslim edilmek üzere para topladıklarını itiraf ettiğini söyledi. Baykal canlı yayında iddianamenin olay metnini okudu. Buna göre sanık Firdevs Şahin, 7 kez tekrarladığı ifadesinde Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere parayı, Erdoğan'ın yakından tanıdığı diğer sanık Mehmet Gürhan'a parayı teslim etmiş.

SENİN MARİFETİN DE YOLSUZLUKARA SAHİP ÇIKMAK

Ermenistan ziyaretini eleştirdiği için "Baykal zaten başka işe yaramaz" dediği Erdoğan'a CHP lideri, "Başkası da der ki senin marifetin de yolsuzluklara sahip çıkmak. Bunların önemi yok" cevabını verdi.

Türkiye'de 65 bin Ermeni vatandaş çalışmakta. Çalışıp paraları Ermenistan'a gönderiyor. Türkiye'de işsizlik var ama hoşgörü gösteriyoruz. Ermenistan Türkiye'ye kaba bir husumet gösteriyor. Senin toprak bütünlüğünü reddetsem de beni kabul et, sınırını aç, soykırım kampanyalarını görme, komşuyu işgal etmemi görmezden gel diyor.

JEST YAPACATLARSA İŞGAL ETTİĞİ ÜÇ KÖYDEN ÇIKSINLAR

Jest yapacaksanız ciddi durun. İşgal ettiği üç köyden çıkmasını sağlayın. Onu da yapamadınız ik köyden çıkartın. Onları memnun etmeye bu kadar meraklı oldu olacak soykırım anıtına çelenk koysun diyenler var. Daima bizden mi ödün alınacak.  Niçin Ermenistan'a Azerbaycan'ın köyünden çekil diyemiyorlar.

İPE SAPA GELMEZ SÖZLER

Böyle bir yargılama hiçbir çağdaş batı ülkesinde olamaz. Siyasi yıldırma, teslim alma anlayışıyla kurlgulandığı adaletin buna alet edildiğini görüyorsanız tavrınız değişir. Çeteleşme konusu bir an önce çözülmeli...

Başbakan 60 milyon rüşvet vermiş. Doğruysa vahim değilse daha başka türlü vahim. İpe sapa gelmez sözler iddianameye girmiş. Davayla ilgisi olmayan insanların telefon konuşmaları davaya girmiş.

KIZ VERİLMEYECEK KİŞİYE İKTİDAR TESLİM EDİLİYOR

Belgeli somut imzalı bir belge yolsuzluk olayı çıktı. Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş olay. Açık net bir şekilde ortaya konuldu.

Kamuoyunun duyarlılığına saygı gösteriyoruz diye görevden alıyorlar. Sen kimsin ne hakla istifasını uygun görüyorsun. Varsa ortada yolsuzluk mahkemelere gider.

Uzatacağız, uzatmalıyız. İdare edilebilir bir yönü yok. Gereği yargıya intikal ettirmektir.Senin arkanda bu kadar yolsuzluk dosyası var. Böyle suçlamalarla itham edilen kişiye siz kız verir misiniz? Bu kişiye iktidar teslim ediliyor.

Onların paralarını toparlama faaliyeti. Din istismarı yapılarak 41 milyon 600 bin euro toplandı. Anlaşılan televizyon kurulmuş. Belli bir siyasi kadronun finanse edilmesi için kullanılmış.

Alman savcısını iddianamesi elimde. Savcıya göre davaya Türkiye'den siyasi etki var. O televizyon AKP'nin yayıncılığını dinci yayıncılık yapıyor.

Hükümet telaş içinde. RTÜK Başkanının kuryelik yaptığı iddia ediliyor. Ergenekon'da en olmadık kişiler manşetlere taşındı günlerce. Ama bu iddianame neden konuşulmadı?

 Sanık Firdevs Şahin'in 7 kez verdiği ifadesinde, 2 Şubat 2005 tarihinde tsunami için yardım bahanesiyle, "Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere Mehmet Gürhan adlı kişiye para teslim ettim diyor. Diğeri de 'aldım' diyor. Savcı bunu önemseyerek iddianameye koyuyor.

BAŞBAKAN PARA TOPLAMANIN İÇİNDE

Vermiş olsa da vermemiş olsa da çevresinde para toplandığının önemli bir göstergesidir. Başbakanın adını kullanılması çok önemlidir. Sanıkların ifadesinde Erdoğan'ın adı geçiyor. 

Hükümet Almanya'daki davayla neden ilgileniyor? Dokunulmazlıklar kalksa böyle bir şey olabilir mi? Herkes hesabını vermeli.

Ergenekon için aylarca mürekkep akıtıldı. Bu iddianame ciddi. Bundan daha önemlisi olabilir mi? Alman savcısı bana müdahale ettiler diyor. Başbakan para toplama işinin içinde.


ANAYASA DEĞİL SEN DEĞİŞ

Anayasa Mahkemesi "sen laikliğe karşı odak noktasında duruyorsun" dedi. Böyle bir hüküm ortaya çıkmış. Gerekçeli kararda baş odak kim ortaya çıkacak. Laiklik bir temel kimliğimiz. Ortadoğu ülkesine dönüşürüz.

"Sen al Anayasa'yı değiştir" diyoruz. Suçlu damgası yemiş kadronun Anayasa değişikliğine göz yummak tutarsızlıktır.

Amerika'ya götürdükleri kişi Anayasa taslağı için "Değiştirilemez maddelerin değiştirme gayreti var" diyor.  Anayasa'yı değil zihniyeti değiştir. Anayasa'yı AK Parti'ye uydurma çabasından vazgeçmeli.

İZMİR'DEN ÖZÜR DİLEMELİ

Başbakan diyor ki "DSİ baraj yapacak İzmir fiyaka yapacak" Bu nasıl bir zihniyet? Yasa gereği DSİ, su sorununa çözüm bulmakla zorunlu. Sen nerenin başbakanısın? Kendini İzmir'in başbakanı olarak görmüyor musun?

İzmir düşmanlığı içinde. Derhal İzmir halkından özür dilemeli. Bu üslubunun cevabını İzmir halkı verecektir.

PARTİ DAHA DİNAMİK OLACAK

Bir an önce sonuçlandırmak istiyoruz. İktidar olmasak ta Türkiye'de hayata geçiyor.  Kadın hakları, MGK ve idam konularında önerilerimiz uygulamaya geçti.

Alacağımız konular gelecek Türkiye'nin vizyonunu belirleyecektir. Hantal ifadesini kullanmadım. Daha dinamik daha esnek şekilde belirlenmesi lazım. Partide sorumlular belli olsun.  Çok organlar parti meclisi komisyonlar yerine daha dinamik yapı oluşturacağız.


Haber 7

 



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,860 µs