En Sıcak Konular

Ramazan'da Önder Sav'a çağrı

5 Eylül 2008 10:23 tsi
Ramazan, Hz. Muhammed'e hakaret eden Sav'ın özür dilemesi için iyi bir fırsat.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 4 ay önce Hz. Muhammed (sas) ve hac ibadetini alaya alan konuşmasıyla büyük tepki çekti. Sav, sivil toplum örgütlerinin, halkın ve siyasilerin baskısına rağmen özür dilemedi. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, dün Ramazan ayı vesilesiyle Sav'a bir kez daha 'özür dile' çağrısında bulundu.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, dün Ramazan ayı vesilesiyle Sav'a bir kez daha 'özür dile' çağrısında bulundu. Yalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da şöyle seslendi: "Siyasi ahlaka ve toplumun manevi değerlerine önem veren bir lidersen içinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna uygun bir ahlaki davranış olarak Sav'a baskı yaparak, istifasını sağlamalısın." CHP Genel Sekreteri Sav, Elmadağ'da Mustafa Ünal isimli vatandaşın hacca gitme düşüncesine alaycı bir üslupla karşı çıkmıştı: "Boş ver, Araplara para kaptırma." Sav, Ünal'ın, 80 yaşına geldiğini, bir ayağının çukurda olduğunu belirtmesi üzerine de, "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz. Buraya göndermez. Sen yine de şey yapma." ifadelerini kullanmıştı.

BBP Genel Sekreteri Topçu, dün yaptığı yazılı açıklamada CHP'ye ilginç bir teklifte bulundu. Topçu, "BBP olarak, Sav'dan asil bir davranış gösterip, bu mübarek günlerin hissiyatıyla aziz milletimizden özür dileyerek istifa etmesini bekliyoruz. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak aziz milletimiz için CHP'nin yapacağı en hayırlı iş, Sav'ın istifa etmesini sağlamak olacaktır. Bunu yaparsa CHP'nin oylarının en az 5 puan artacağı aşikardır.'' dedi. Topçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin, hakkında ileri sürülen iddialar üzerine partideki görevinden istifa etmesinin, siyasi ahlak ve siyaset kurumunun güvenirliği bakımından ciddi bir adım ve erdemli bir hareket olduğunu belirtti. Maddi yolsuzluk ve usulsüzlükler gibi manevi yolsuzluk ve usulsüzlüklerin de toplum vicdanını rencide ettiğini kaydeden Topçu, şöyle devam etti: ''Siyasetçilere emanet edilen sadece maddi değerler değildir. Her siyasetçi toplumun inanç değerlerine saygı göstererek manevi değerleri koruyan ve kollayan bir misyonla hareket etmelidir. Geçtiğimiz aylarda Sav'ın, hac ibadeti ve Peygamber Efendimiz hakkında yaptığı talihsiz açıklama, manevi yolsuzluk ve usulsüzlük kavramına verilebilecek en manidar örneklerden biridir. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ruhuna uygun bir ahlaki davranış olarak CHP Genel Başkanı Baykal, siyasi ahlaka ve toplumun manevi değerlerine önem veren bir liderse Sav'a baskı yaparak, istifasını sağlamalıdır. Adı ciddi bir manevi yolsuzlukla anılan Sav, bütün siyasi görevlerinden bir an önce istifa etmelidir."

AA



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,435 µs