Rujlu pitbull!.. | " /> Rujlu pitbull!.. | "/>

En Sıcak Konular

Rujlu pitbull!..

5 Eylül 2008 10:20 tsi
Rujlu pitbull!.. Alaska Valisi Sarah Palin, Cumhuriyetçi kurultayında yaptığı konuşmanın ardından resmen partisinin ABD Başkan Yardımcısı adayı oldu.

Siyasi yorumculardan tam puan alan Sarah Palin, bazı delegelerin "Hockey Mom" (Hokey Annesi) pankartları açması üzerine, "Hokey annesi ile pitbull arasındaki fark, dudaktaki rujdur" dedi. ABD’de çocuklarını spor dersine götürüp getiren kadınlara "Hokey annesi" deniyor.

ABD’de son bir haftadır adından en çok söz edilen kişi olan Sarah Palin, milyonlarca kişinin televizyonlardan naklen izlediği Cumhuriyetçi Parti kurultayında çok etkileyici bir konuşma yaparak kendisini ülkeye tanıttı.

Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Adayı Sarah Palin (44), Minnesota’da yapılan kurultayda yaptığı 40 dakikayı aşan konuşması sırasında defalarca ayakta alkışlandı. Palin, Demokrat Parti Başkan Adayı Barack Obama’nın niçin seçilmemesi, John McCain’in neden Beyaz Saray’a yollanması gerektiğini ve kendisinin nereden gelip neler yaptığını anlattı. Ailesini de seçmene tanıtan Palin, bir ara sahneye Down Sendromlu dört aylık oğlunu getirdi.

Obama’ya yüklendi

Obama’dan hep isim kullanmadan söz eden Palin, Obama’yı eleştirirken zaman zaman müstehzi ifadeler kullanarak delegeleri ateşledi ve kendisini "Washington dışından ve küçük bir kasabadan gelen yerel yönetici kadın" olarak sundu. Palin, Obama’nın aksine, Belediye Başkanı ve Alaska Eyalet Valisi olarak gerçek sorumluluklar üstlendiğini, yolsuzluk ve kendi partisindeki güç merkezleri ile petrol şirketlerinin üzerine gittiğini, eyalet bütçe fazlasını halka geri verdiğini, emrine verilen özel uçağı eBay’de sattığını söyledi.

Obama ile Cumhuriyetçi Başkan Adayı McCain arasındaki farkılıkları sürekli vurgulayan Palin, "Siyasette, bazıları değişimi kariyer ilerletmek için kullanır. McCain gibiler ise kariyerleri ile değişimi ilerletirler" diye konuştu. Palin, Vietnam’da savaş esiri olan McCain’in cesaret ve deneyimini vurguladı.

Pitbull farkı

Alaska’daki yüzde 80’lik halk desteği ile ABD’deki en popüler vali konumunda olan Palin, espri yeteneğini de sergiledi. Bazı delegelerin "Hockey Mom" (Hokey Annesi) pankartları açması üzerinde, Sarah Palin, "Hokey annesi ile pitbull arasındaki fark nedir" diye sordu ve "dudaktaki rujdur" yanıtını verdi. Yırtıcı barakuda balığına benzetilen Palin, Demokrat Parti’nin saldırı köpeği diye adlandırılan Başkan Yardımcısı Joe Biden’e rakip olduğunu ilan etti.

Palin’in konuşmasını değerlendiren bir CNN yorumcusu, "Ona neden barakuda dedikleri şimdi ortaya çıktı" dedi. Bir başkası ise, "Palin Cumhuriyetçi kampanyanın pitbullu" yorumunu yaptı. ABD basını, McCain’in "saldırı köpeği" olacağı söylenen Palin’e, "rujlu pitbull" lakabını taktı.

Obama kampı ise, Palin’i eleştirerek, "Konuşması çok güzeldi, ama George Bush’un halka hitaplarını kaleme alan kişi tarafından yazılmış gibiydi. Aynı bölücü, partizan üslup kullanılmıştı" dedi.

Asker oğlu Irak yolcusu

SARAH Palin’in asker oğlu Track, gelecek hafta Irak’ın Diyala bölgesindeki birliğine katılacak. 25. Piyade Bölüğü ile Irak’taki El Kaide’nin kalelerinden biri olan, ancak son dönemde sakinleşen Diyala’da görev alacak olan 19 yaşındaki Track Palin nispeten şanslı. Zira, Sünni militanların yol kenarına bıraktığı bombaların en çok görüldüğü Diyala’da, mayına ve pusuya karşı özel zırhlı MRPS araçlarına sahip bir birlikte yer alacak.

Bir dönem Irak’ın en kanlı bölgesi olan Diyala’da, son olarak Hanakin kasabasında Kürt peşmergelerle Irak ordusu karşıya karşıya gelmişti. Restleşmenin ardından taraflar dün gece anlaşmaya vararak eski pozisyonlarına çekildiler. Sadece yerel polisin konuşlu kalacağı Hanakin’de hala 150 El Kaide savaşçısının bulunduğu sanılıyor.

Tanrı’nın askeriyiz

Cumhuriyetçi valinin, geçen ay Alaska’da bir kilisede yaptığı konuşmada ABD’nin Irak’a asker göndermesini "Tanrı’nın verdiği bir görev" olarak nitelediği ortaya çıktı.
 
hurriyet



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs