En Sıcak Konular

Gül'ün ziyareti Türk Ermenileri mutlu etti

5 Eylül 2008 10:07 tsi
Ermeni vatandaşlar, gönüllerinin Türkiye'nin maçı kazanmasından yana olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan'a yapacağı ziyaretin çok sevindirici olduğunu ve dostluk ortamının oluşmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Ermeni vatandaşlar, gönüllerinin Türkiye'nin maçı kazanmasından yana olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün günlerdir kamuoyunu meşgul eden "Ermenistan-Türkiye maçını izlemek üzere Erivan'a gidecek mi?" sorusu cevabını buldu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan resmi açıklama ile Abdullah Gül'ün maçı izlemeye gideceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan ziyareti iki ülke arasında yıllardır süregelen gerginliği yumuşatması açısından büyük önem taşıyor. Bazı çevreler ve siyasi muhalefet ziyarete tepki göstersede İstanbul'da yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlar, Gül'ün kararını çok olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Kumkapı'daki Ermeni kilisesinde bekçilik yapan ve doğma büyüme Türkiyeli olan Hanefi Demirci, ziyaretle birlikte iki ülke arasında dostluk köprüleri kurulabileceğini söyledi.

Bazı siyasetçilerin ve özellikle Deniz Baykal'ın ziyarete karşı çıkmasına tepki gösteren Demirci, "Spor ve siyaseti birbirine karıştırıyorlar. Ve sporu siyasete alet ediyorlar. Bence ziyaret çok önemli ve çok değerli bir adım. Gönlümüz; bu tür ikili ilişkilerin ve dostluğun artmasından yana. Gönlümden iki takımın dostça berabere kalması geçiyor." şeklinde konuştu.

Kumkapı'da yıllarca döküm işiyle uğraşıp emekli olan Cesur Yıldız da, ziyareti olumlu karşılayanlardan. Yıldız, iki ülke arasında kurulacak dostluğun büyük faydalar getireceğini ve kendisinin Türkiye'nin galip gelmesini istediğini ifade etti.

Maçın dostluğa vesile olmasını isteyen yılların nalburu Şahin Payel ise dostluk kapılarının belki de bu maçla açılabileceğini belirtti. Payel, maçı Türkiye'nin farklı kazanacağını ve kazanamazsa büyük ayıp olacağını esprili bir şekilde dile getirdi.

Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan Murat Ekmekçioğlu da, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi açısından ziyareti çok önemli görüyor. Artık iki ülke arasındaki gerginliğin son bulmasını isteyen Ekmekçioğlu, "Gönlüm Türkiye'nin kazanmasından yana. Ama skordan çok bu maç dostluk açısından önemli." diye konuştu.

Kapalıçarşı'da yıllardır esnaflık yapan Alen Tekbıçak ise, artık geçmişte kalmış düşmanlıkların ve iddiaların bir kenara bırakılmasını istedi.

Tekbıçak, "Artık tarih tartışmalarını tarihçilere bırakalım. Günümüzde iki ülke arasında dostluğun kurulması hem ekonomik, hem de sosyal açıdan faydalı. " şeklinde konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs