En Sıcak Konular

İzmir'in arsenikli suyuna gizli zam

5 Eylül 2008 09:33 tsi
İzmir'de arsenikli olduğu için kullanılamayan suya zam yapıldığı ortaya çıktı. İçemedikleri suya zam yapıldığını öğrenen vatandaşlar, gizli fiyat artışına tepki gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 16-24 oranında yaptığı zam, son iki ayın faturalarını karşılaştıran İzmirliler tarafından fark edildi. Belediye, 1 Ağustos'tan itibaren 13 tonun altında su tüketen abonelere fatura göndermeyeceğini, suyun bedava olacağını açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen abonelere fatura göndermeye devam ediliyor. Bornova'nın Evka 4 semtinde oturan Sultan Sayar'a temmuz ayında ton başına 1,65 YTL, ağustosta 17,20 YTL'lik fatura geldi. Bunun 'zam' anlamına geldiğini söyleyen Sayar, "Bir ayda 9 ton su kullanmışız. Belediyenin açıklamasına göre 1 lira bile fatura gelmemesi gerekiyordu ama zamlı fatura geldi." diyor. Osmangazi semtinde oturan Yüksel Keklik de son iki ayın su faturasını karşılaştırarak yüzde 24 zam yapıldığını savunuyor. Keklik, şunları söylüyor: "Bu zamdan, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun haberinin olduğunu zannetmiyorum. Böyle giderse CHP, İzmir'de seçimi kaybeder."

Apartman yöneticileri şaşkın

Gizli zamdan en çok apartman yöneticileri muzdarip. Apartman sakinlerinin, "Su parası alınmayacaktı, neden para istiyorsunuz?" serzenişiyle karşılaşan yöneticiler, dertlerini bina girişindeki panolara açıklama yazarak anlatmaya çalışıyor. Evka 4 semtindeki Huzur Apartmanı'nın yöneticisi Osman Örme, "Apartmanda oturanlar suyun ücretsiz olduğunu söyleyip aidat vermek istemiyorlar. Anlatmakta zorlanıyorum." diyerek yapılan gizli zamma tepki gösteriyor.

Yaşlılar, sıra beklerken baygınlık geçiriyor

İçme suyunu yüksek arsenik oranı nedeniyle kullanamayan İzmirliler, memba sularına akın ediyor. Ucuz olduğu için en çok ilgi İzmir Beton, Asfalt, Enerji, Üretim, Dağıtım Tesisleri AŞ'nin suyuna gösteriliyor. Genç yaşlı, istasyonların önünde sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor. Bitmeyen kuyruklar nedeniyle özellikle yaşlı vatandaşlar rahatsızlanıyor. Kimi sıcak hava ve orucun etkisiyle fenalaşırken, kimi de yorgunluktan bitkin düşüyor. Bayılanlara ise yine kuyrukta bekleyenler yardım ediyor.
 
zaman



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,766 µs