3. hamlesi Diyarbakır! | " /> 3. hamlesi Diyarbakır! | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ’un 3. hamlesi Diyarbakır!

5 Eylül 2008 08:56 tsi
Başbuğ’un 3. hamlesi Diyarbakır! GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilk yurtiçi gezisini Malatya’daki 2’nci Ordu Komutanlığı’na yaptı. Daha sonra Diyarbakır’a geçen İlker Başbuğ, bir ilki gerçekleştirerek sivil toplum örgütleriyle toplantı yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atilla Işık ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile Malatya’ya gelerek Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Başbuğ “İlk gezimizi 2’nci Ordu Komutanlığımıza yapıyoruz. Bunun anlamı var. 2’nci Ordu terörle mücadelede en önemli göreve sahip birliklerimizden birisi” dedi. Komutanlar daha sonra Diyarbakır’a geçti, valilik ziyareti sonrası sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştü. Diyarbakır Valiliği’ndeki toplantıya; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 20 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

MESAJIMIZ SEVGİ

Orgenaral Başbuğ “2 yılım burada geçti. Hava ve jandarma kuvvet komutanları da iki yıl burada görev yaptılar. Bu nedenle en azından bize fahri hemşehrilik verilmesi lazım. Diyarbakır’ı, Diyarbakırlıların hepsini seviyoruz. İlettiğimiz mesaj bu” dedi. Görüşmeye Diyarbakır Barosu, İHD ve Diyarbakır Tabipler Odası’nın davet edilmediği öne sürüldü.

Teröre karşı birlik mesajı

ORGENERAL İlker Başbuğ’la görüşmelerinin ardından açıklama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın Diyarbakır’da sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip bölgenin ve ülkenin sorunlarını paylaştığını söyledi. Orgeneral Başbuğ’un, dağa çıkışın engellenmesi için nelerin yapılabileceği yönündeki önerilerini dinlediğini ifade eden Kaya ‘’Genelkurmay Başkanımız, terörle mücadelenin sadece askerin işi olmadığını, birlik içinde mücadele verilmesi gerektiği ifade etti. Biz önerilerimizi sıraladık. Bundan önemli sonuçlar çıkardığını ifade etti. Çok yararlı bir görüşme olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanımızın bizimle bir araya gelmesi, sivil toplum kuruluşlarını önemsediğini gösteriyor’’ diye konuştu. Sivil toplum örgütleri ile görüşme talebinin İlker Başbuğ’dan geldiğini ifade eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise “Sayın komutanımız Diyarbakır’da 2 yıl görev yaptığı için ilimizi çok iyi biliyor. Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin vazgeçilmez parçası olarak gören komutanımız, bunu uygulamak amacıyla toplantı yapmıştır” dedi.

akşam



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs