'iyi paşa' tepkisi! | " /> 'iyi paşa' tepkisi! | "/>

En Sıcak Konular

Pamukoğlu'ndan 'iyi paşa' tepkisi!

5 Eylül 2008 08:42 tsi
Pamukoğlu'ndan 'iyi paşa' tepkisi! Günlerdir konuşulan partisini nihayet kuran Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, tutuklu paşalara ziyareti eleştirdi...

Paşa kartalla siyasete daldı
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, günlerdir konuşulan partisini nihayet kurdu. Pamukoğlu, partinin kuruluşunu özellikle Sivas Kongresi'nin yıldönümünde açıkladıklarını söyledi.


Genel Başkanlığını emekli Tümgeneral Osman Pamokoğlu'nun yaptığı Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) adlı yeni bir parti kuruldu. Osman Pamukoğlu başkanlığındaki kurucular kurulu üyeleri, partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdikten sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Pamukoğlu, ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: “Büyük Önder; gözün arkada kalmasın. Türk kadını ve erkekleri olarak milletimizi özlediğin yüksekliğe çıkaracağız. Bizim için bugün 11 Kasım 1938'dir.” Pamukoğlu, daha sonra parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. HEPAR'ın, Sivas Kongresi'nin başlangıç günü olan 4 Eylül'de siyasi sahaya çıktığını belirten Pamukoğlu, “Hak, bu ülkede en çok yenen ve en çok çiğnenen kavram olduğundan, eşitlik ise hiç bulunmadığından, partinin adı 'Hak ve Eşitlik' olarak seçilmiştir” dedi.

TUTUKLU PAŞALARA ZİYARETİ ELEŞTİRDİ

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Pamukoğlu, cezaevinde bulunan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un, Türk Silahlı Kuvvetleri adına ziyaret edilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ülkenin zaten yeteri kadar sorunu olduğunu, her hareketin tam hesaplanmadan, neyi götürüp neyi getireceği dikkatle göz önüne alınmadan yapıldığında toplumun ikiye ayrıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'ı ziyaretini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Pamukoğlu, “Hangi sebeple olursa olsun böyle bir şeyi kabul etmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Partisinin amblemi Anadolu kartalı

Partisi'nin amblemini Anadalu kartalı alarak belirlereyen Pamukoğlu, önceki konuşmalarında iddialı açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

yenişafak



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs