Ergenekon'dan! | " /> Ergenekon'dan! | "/>

En Sıcak Konular

Bombalar Ergenekon'dan!

4 Eylül 2008 21:02 tsi
Bombalar Ergenekon'dan! Kanlı ve acımasız eylemleriyle bilinen Hizbullah terör örgütünün askeri mühimmatının, bombalarının kaynağı ne? Hizbullah ve Ergenekon arasındaki ilişkileri kanıtlayan belgeler, tüyler ürpertici...

Ergenekon iddianamesinin delilleri arasında yer alan şaşırtıcı belgeler 1999 yılında Şırnak'ta Hizbullah operasyonu sırasında yaşandı. Ve asıl sürpriz, o dönemde Ergenekon tutuklu sanığı Zekeriya Öztürk'ün Şırnak'ta askeri personel olmasıydı.

Ergenekon Terör Örgütü davasının ek klasörleri birbirinden şaşırtıcı gerçekleri ortaya koymaya devam ediyor. Klasörler incelendikçe Ergenekon'un "hücre evler, domuzbağı cinayetleri ve bodrum mezarlıkları" gibi vahşetlerle ülke gündemini aylarca meşgul eden Hizbullah terör örgütünü çeşitli şekillerde kullandığı ortaya çıkıyor.

HİZBULLAH'A LOJİSTİK DESTEK

Ergenekon'un Hizbullah'la temasını gösteren bağlantı 1999 yılına ait. Şırnak'ta 18 Mart 1999 tarihindeki bir operasyon sırasında il genelinde Hizbullah/İlim Terör Grubuna yönelik operasyonlarda 3 örgüt üyesi yakalandı. Örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda 6 adet el bombası ele geçirildi. Şahıslar o dönemde el bombalarını tanımadıkları birinden aldıklarını söyleyerek bombacının kimliğini sakladı.

HİZBULLAH'TAKİ BOMBA ERGENEKONLA AYNI

Bombalarla ilgili kayıtlar Ergenekon Soruşturması kapsamında incelendi ve sürpriz gerçek ortaya çıktı. Şırnak'ta yakalanan Hizbullah üyelerinden ele geçirilen 6 adet el bombasından birinin Ümraniye'de gerçekleştirilen Ergenekon Operasyonu kapsamında yakalanan bombalarla aynı seri ve aynı kafileden olduğu anlaşıldı.

...BELİRTİLEN OLAYDA ELDE EDİLEN (6) ADET EL BOMBASINDAN (1) ADEDİNİN,
MKE MOD 45 KF MKE 1-23 10-92 SERİ NUMARALI EL BOMBASI OLDUĞU, İLİMİZ ÜMRANİYE İLÇESİNDEN ELDE EDİLEN EL BOMBALARINDAN (1) ADEDİN MKE MOD 45 KF MKE 1-23 10-92 NUMARALI EL BOMBASI OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR.

Bundan daha ilginci ise Ergenekon davasında adı en çok geçen isimlerden biri olan tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün operasyon sırasında Şırnak'ta askeri personel olarak görev yapıyor olmasıydı.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA OLAN ŞÜPHELİLERDEN MEHMET ZEKERİYA ÖZTÜRK'ÜN 17.08.1997 - 11.08.1999 TARİHLERİNDE ŞIRNAK İLİNDE ASKERİ PERSONEL OLARAK GÖREV YAPTIĞI, ANKARA GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI ASKERİ SAVCILIĞININ 15 NİSAN 2008 TARİH VE 2008/303 S.Ö./91517240 SAYILI YAZILARINDAN ANLAŞILMIŞTIR.

CUMHURİYET'E ATILAN BOMBALAR ERGENEKON'DAN

Emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün Eskişehir'de gözaltına alınan Fikret EMEK'in devre arkadaşı olduğu biliniyor. Bilinen bir başka gerçek ise Fikret Emek'in annesinin evinden Ergenekon'a ait bir cephanelik çıkmış olması.

DANIŞTAY SALDIRISINA KADAR UZUYOR

Cephanelik evde ele geçirilen el bombaları Mayıs 2006'da Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalarla da aynı seridendi. Danıştay Tetikçisi Alparslan Arslan'a bombaları Veli Küçük'ün talimatıyla Muzaffer Tekin, İstanbul Ataşehir'de bir evde verdiği iddia edilmişti. Bombaları Cumhuryet Gazetesi'na atan Arslan daha sonra tarihe kara bir leke olarak yazılan kanlı Danıştay saldırısını gerçekleştirmişti.

samanyoluhaber



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs