En Sıcak Konular

'Aselsan'daki ölümler cinayet değil, intihar'

4 Eylül 2008 19:43 tsi
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Aselsan'daki ölümlerin cinayet değil intihar olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi’nin soru önergesine verdiği yanıtta, ASELSAN’daki şüpheli ölümlerin intihar olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi’nin soru önergesine verdiği yanıtta, ASELSAN’daki şüpheli ölümlerin intihar olduğunu söyledi. Bakan Gönül “adli makamlarca yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. İntiharlara, ölen şahısların psikolojik durumlarının yol açtığı değerlendirilmektedir” dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi’nin ASELSAN, TAİ’deki şüpheli ölümler ile HAVELSAN proje mühendisinin kaybolmasıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. ASELSAN’da gerçekleşen ölüm olayları hakkında, adli makamlar tarafından gerekli tüm soruşturmaların yapıldığını ifade eden Bakan Gönül, şunları söyledi:

“Bunlara ek olarak şirket yönetimi de konuyla ilgili gereken çalışmaları yapmıştır. Adli makamlarca yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. İntiharlara ölen şahısların psikolojik durumlarının yol açtığı değerlendirilmektedir.”

“TAİ’DEKİ ÖLÜMLER KALP KRİZİ VE İŞ KAZALARINDAN”
Bakan Gönül,TUSAS (TAİ) inşaatlarında taşeron firma personeli olarak çalışan ve TUSAS personeli olmayan Arif Ayık’ın 31 Ocak 2008 tarihinde, yine aynı statüdeki İsmail Özgür Atalık’ın 10 Mart 2008’de meydana gelen iş kazalarında, güvenlik görevlisi olarak çalışan Ethem Oktay’ın 8 Mart 2008 tarihinde mesai başlangıcında geçirdiği kalp krizi, TUSAS’ta test pilotu olarak yıllarca çalışan ve 31 Ağustos 2008 tarihinde emekli olan Şener Koltuk’un 12 Haziran 2008 tarihinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

Gönül, HAVELSAN çalışanı Aycan Okan’ın ise basında yer alan haberlerde kaybolduğunun iddia edilmesine rağmen, şahsi nedenlerden dolayı mazeretsiz olarak dört gün işe gitmediğinin belirlendiğini söyledi. Gönül, “şahıs bu süre sonunda işe dönmüş, özel hayatıyla ilgili bir durumun spekülasyonlarla basına aktarılmasından ve bu durumun HAVELSAN ile ilişkilendirilmesinden dolayı basına tekzip göndermiştir. Her olay, ilgili şirket tarafından derinlemesine araştırılmıştır. Söz konusu olaylar, yasalar gereği kolluk güçlerine ve savcılıklara da sirayet ettirilmiştir” dedi



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,050 µs