Hemşehrinizim | " /> Hemşehrinizim | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'dan Diyarbakırlılara: Hemşehrinizim

4 Eylül 2008 18:09 tsi
Başbuğ'dan Diyarbakırlılara: Hemşehrinizim Diyarbakır'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Başbuğ, konuşmasında Diyarbakırlılara 'Sizi çok seviyoruz' dedi. Başbuğ, STK'larla da görüştü. Başbuğ'un Diyarbakır gezisinden notlar:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Diyarbakır'ı, Diyarbakırlıların hepsini seviyoruz. İlettiğimiz mesaj bu'' dedi.

Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atila Işık, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve 7. Kolordu Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Başbuğ, burada yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı olarak kuvvet komutanları, jandarma genel komutanı ile yurt içinde ilk ziyareti 2. ordu bölgesinde başlattıklarını söyledi.

Özellikle bölücü terörle mücadelede ve iç güvenlikle ilgili icra ettiği harekat açısından 2. ordunun çok önemli bir bölgede olduğuna dikkati çeken Başbuğ şöyle dedi:

''2. ordu çok önemli bir görev icra ediyor. Bunun için ilk ziyareti 2. ordu bölgesine yapıyoruz. Diyarbakır bizim için çok önemlidir. Burada hepimiz görev yaptık. 2 yılım Diyarbakır'da geçti. Hava ve jandarma kuvvet komutanları da iki yıl burada görev yaptılar. Ömrümüzün belli kesiti Diyarbakır'da geçti. Bu nedenle en azından bize fahri hemşehrilik verilmesi lazım. Diyarbakır'ı, Diyarbakırlıların hepsini seviyoruz. İlettiğimiz mesaj bu.''

Polis merasim mangası ile Vali Daşöz tarafından valilik önünde törenle karşılanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ziyaret sırasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularına, "Hepsi bu kadar, hiçbir şey söylemeyeceğim." şeklinde cevap verdi.

Başbuğ, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Genelkurmay Başkanı olarak yurt içindeki ilk gezimizi, değerli komutan arkadaşlarımla beraber bugün Malatya 2. Ordu Komutanlığı bölgesine yapıyorum. Tabii bunun bir anlamı var. 2. Ordu Komutanlığımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatında veya diğer bir deyişle bölücü terör örgütü ile mücadelede en önemli yerde ve en önemli göreve sahip birliklerimizden birisi. Dolayısıyla bu yurt içi ilk ziyaretimizi Malatya'ya ve İkinci Ordu Komutanlığı bölgesine yapmanın uygun olacağını değerlendirdik. Bugün bu amaçla buradayız."

Başbuğ, Malatya'nın da bölgede en önemli illerden birisi olduğunu ifade ederek, "Buraya son iki yılda 3 veya 4. gelişim. Her gelişimde Malatya'da bir gelişmenin ilerlemenin olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu arada Malatya'da bulunan Erhaç Hava Üs Komutanlığımız ve diğer birliklerle vilayet ve vali arasındaki ilişkilerin çok iyi olmasından dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu düşüncemizi de sizlerle paylaşmak isterim." dedi.

Malatya'nın güvenli bir il olduğunu anlatan Vali Daşöz ise Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a kayısı hediye ederken kayısı hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Daşöz, "Malatya'da yaklaşık 50 bin dolayında aile kayısı üretimi ile uğraşıyor. Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80'ini Malatya karşılıyor. Türkiye'de ise yüzde 90'ını. Malatyalı her konuda mütevazi ama kayısı konusunda iddialılar." şeklinde konuştu.

Başbuğ, Vali Daşöz'e önceki ziyaretlerinde kayısı ihracatı konusunda bazı projeleri bulunduğunu ve bu konuda mesafe alınıp alınmadığını sordu. Vali Daşöz daha iyi bir noktada olunduğunu söyledi. Başbuğ Vali Daşöz'e şilt hediye etti.

STK'larla görüştü

Orgeneral Başbuğ ve beraberindekiler daha sonra bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle basına kapalı olarak bir araya geldi.

aa

 



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs