En Sıcak Konular

Bu iddialar çok tartışılacak!

4 Eylül 2008 16:27 tsi
Bu iddialar çok tartışılacak! Gazeteci Can Ataklı öyle bir yazı yazdı ki, medyadan iş dünyasına, TSK'dan Ergenekon'a kadar uzanıyor. Bu yazı çok konuşulacak.

28 Şubat'a ilişkin yaptığı itiraflarıyla bir döneme damgasını vuran Gazeteci Can Ataklı yeni bir ifşaatta daha bulundu. Ataklı'nın yeni açıklamaları da çok tartışılacak.
Aralarında eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın bazı emekli generallerin ve Ergenekon sanığı derin bir kuyumcunun da bulunduğu akıl almaz ilişkiler ağını gözler önüne serdi… İşte Vatan gazetesi Yazarı Can Ataklı’nın nefeslerinizi tutarak okuyacağınız yazısı…
 
 
Ne oldu da Business Channel bitti?

Bundan tam bir yıl önce bugünlerdi. Büyük bir şevk ve heyecanla sarıldığım Business Channel’dan sürpriz biçimde ayrılmıştım. O tarihlerde ayrılışımı sizlerle paylaşmış ve “Medya, sahiplik durumuna da mutlaka bakmalı, olmadık kişilerin medyaya girmesine izin verilmemeli” demiştim. Ondan sonra da bu konuya hiç değinmemiştim. En az bir yıl geçmesini bekledim. Şimdi olan biteni ana hatlarıyla yazmak istiyorum. Merak edenler için, bazı generaller ve Büyükanıt da bu olayın içinde.


KANALIN GİZLİ SAHİBİ
 
Business Channel’in başına geçmem için ilişki kuran kişi Hayrettin Ertekin adlı bir kuyumcuydu. Bu kişi kanalın “gizli sahibi” olduğunu ama Musevi asıllı iş adamı Semih Sadi’nin sahip görüneceğini söyledi.
 
ASKERLE İYİ İLİŞKİ

 
Ertekin askerle arasının çok iyi olduğunu bu nedenle yönetim kurulunda bazı emekli generallerin ve Kenan Evren’in basın danışmanı Ali Baransel’in olacağını söyledi. Yönetim kurulunun bu şekilde oluşturulmasına, “asker televizyonu” görüntüsü vereceğini belirterek karşı çıktım. Ertekin kendisinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın danışmanı olduğunu bunun da ötesinde “tek sırdaşı” konumunda bulunduğunu belirterek “Dolmabahçe görüşmesini sadece bana anlattı” dedi.
 
SEMRA ÖZAL KUYUMCUSU
 
Bu kişinin anlattıklarından şüphe duyarak internette bir araştırma yaptım. Karşıma çıkan tablo çok ilginçti. Çünkü “Semra Özal’ın kuyumcusu” olarak şöhret yapan Ertekin bir Yunan bankasını sanal ortamda dolandırmak isterken yakalanmış ve üç yıl hapis yatmıştı. Ertekin bu olayı “derin devlet” adına yaptığını ve kendisinin de MİT ajanı olduğunu söylüyordu. Ertekin ayrıca bir dönemin ünlü mali polisi Salih Güngör’le telefonlarını dinledikleri bir kadından şantajla para istemekten de yargılanmıştı.
 
GİZLİ SAHİBİN HİSSESİ BİLE YOK
 
Bu durumu görünce kanaldan gelen teklifi kabul etmemeye karar vererek, sahip konumunda göründüğü söylenen Semih Sadi’ye durumu aktardım. Ancak Sadi “Ertekin’in bizde tek kuruşluk hissesi bile yok. Bir zamanlar babama iyilik yapmış, babam da kendisini kolluyor. Ayrıca Büyükanıt’ın en yakın adamı, bu nedenle de gönlünü hoş tutuyorum. Ama size söz, televizyon işine onu asla karıştırmayacağım, siz de yardım ederseniz ayağını tam olarak keseriz” dedi.
 
KADRO OLUŞUYOR
 
Bu bilgiler ışığında rahatladım ve işe koyuldum. Birkaç takviye ile kadroyu oluşturdum, herkese “hatırı sayılır” zamlar yaptım. Stüdyo ve çalışma ortamlarını yeniledim. 25 Ağustos günü yeni yayın dönemini başlatmaya karar verdim.
 
SÜREKLİ CANLI YAYIN
 
Bu yayın Türkiye’de hatta belki dünyada bir ilkti. Gün boyu kanaldaki tüm faaliyetler canlı yayınla izleyiciye aktarılıyordu. Haber toplantı masasını canlı yayınlıyor haberlerin nasıl geldiğini, üzerinde neler konuşulduğunu, kısacası haberin nasıl hazırlandığını tüm ayrıntılarıyla izleyiciye sunuyorduk.
 
İZLEYİCİ VE REKLAM ARTIŞI
 
Bu format kısa sürede büyük ilgi gördü. İzleyici sayısında gözle görünür bir artış sağlandı. Bu, reklamlara da hemen yansıdı. 15 gün içinde bir aylık reklam gelirinin 6 kat üzerine çıkıldı. Diğer haber kanalları Business Channel’ı ilgiyle ve hatta biraz da endişe ile izliyordu artık.
 
EMEKLİ GENERALLER GELİYOR
 
Yayın başlayana kadar ortada görünmeyen Hayrettin Ertekin, benimle hiç görüşmeden yine kanala gidip gelmeye ve Semih Sadi ile toplantılar yapmaya başladı. Semih Sadi “Hayrettin Bey’in iki emekli generali var. Biri Yalçın Yakış, diğeri Rıza Küçükoğlu. Bu kişiler AKP ile temas kurmuş. Bizim adımıza işlerimizi görecekler. Ankara’dan da Ali Baransel AKP ile ilişkileri sağlayacak” dedi.
 
ŞAİBELİ BİRİNE DESTEK

 
Semih Sadi’ye bunların hepsinin yutturmaca olduğunu, askerleri kanala sokması halinde sonumuzun geleceğini anlatmaya çalıştım. Bir gün sonra Semih Sadi, Hayrettin Ertekin ve generallerle Ali Baransel’i getirdi. Aramızda çok şiddetli bir tartışma çıktı. Generallere ve Baransel’e “hakkında şaibeler olan birinin yanında olmaktan hiç mi utanç duymuyorsunuz?” dedim.
 
KÜRTÇE DUBLAJLI FİLM
 
Bir hafta kadar sonra gece yarısında yayınlanan bir yabancı filmin Kürtçe dublajlı olduğu yayın başladıktan sonra gelen bir telefon uyarısıyla anlaşıldı. Uyarıyı yapan kişi “Böyle bir rezalet olamayacağını, bunun hesabının verileceğini” sinkaflı küfürlerle bildirdikten sonra “Benim maaşlı adamlarım var gazetelerde bunları yazdıracağım” dedi.
 
MİLLİYET HABER YAPIYOR

Hiç ciddiye bile almadım. Ama bir gün sonra Milliyet Gazetesi’nin TV eleştirileri köşesinde “Business Channel’da Kürtçe yayın skandalı” diye yazıldı. Yazarı bir TV eleştirmeni olmasına rağmen yeni yayına başlayan bir kanala başarı bile dilemeden yaptığı saldırı çok manidardı. Telefon eden kişi boşa konuşmuyormuş. (Daha sonra telefon eden kişinin de Hayrettin Ertekin olduğunu bir iş adamına yaptığı itiraftan öğrendim. Büyük ihtimalle film kaseti de bu kişi tarafından değiştirilmişti.)
 
"SİZ HAKLISINIZ AMA ... "

 
Bu yayına cevap bile vermedim. Ancak aradan bir hafta geçtikten sonra Semih Sadi “Benimle çalışmak istemediğini” söyledi. Kendisine “Ben farkındayım. Askerin adını kullanan kişi benden rahatsız. Ama bilin ki gözü sizin paranızda. Asla güvenmemeniz gereken Hayrettin Ertekin sizin başınızı yakacak” dedim. Semih Sadi bir gün sonra gönderdiği e-mail mesajında “Can Bey, sizin söylediğiniz her şey doğru, ama yapacak bir şeyim yok, baskı çok büyük” dedi.
 
BÜYÜKANITI ARIYORUM

Oyun belliydi. Elimden bir şey gelmezdi artık. Sadece Genelkurmay Başkanlığı’nı aradım. Orgeneral Büyükanıt’ın adını kullananların beni işimden etmeye çalıştıklarını bilmesini istedim. Cevap alamadım. Daha sonra üç etkili isim daha Büyükanıt’a ulaşarak durumu aktardı. Yine hiç ses çıkmadı. O ana kadar Büyükanıt’a büyük saygım vardı. Hayrettin Ertekin’in “danışmanlık ve sırdaşlık” konusunda doğru söylemediğine inanıyordum. Ama sonradan aldığım bilgilere göre Ertekin gerçekten Büyükanıt’a çok yakındı. İstediği an telefon ediyor, istediği an Genelkurmay’a giriyor ve paşanın makamına çıkabiliyordu. Bu benim için gerçekte büyük hayal kırıklığı oldu.
 
İKİ GENERAL GELİYOR
 
Aradan bir ay geçti. Kanalın sahibi Semih Sadi’nin babası Metin Sadi şunları anlattı: “Kürtçe yayın olunca Hayrettin Ertekin geldi ve Genelkurmay Başkanı’nın çok rahatsız olduğunu söyledi. Paşa kanalın kapanmasını istemiş. Hayrettin kendisini yatıştırmış. Bir yol bulunacağını söylemiş. Bunun üzerine Yaşar Paşa’nın görevlendirdiği iki muvazzaf general bize geldi. Can Ataklı’yı işten atmazsak kanalı kapattıracaklarını söylediler. Bu durumda elimizden gelen bir şey yoktu.”
 
BÜYÜKANIT İŞİN İÇİNDE OLAMAZ
 
İşte başımdan geçen bunlar. Hâlâ üzüntülü ve kırgınım. Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın böyle bir oyunun içinde olduğuna asla inanmak istemiyorum. Ama Büyükanıt’ın konuyla ilgili çok çeşitli kanallardan bilgi sahibi olmasına rağmen hiçbir şey yapmaması “Büyükanıt’ın danışmanı ve sırdaşıyım” diyen Ertekin’e adeta sahip çıkılması insanı çok şaşırtıyor..
 
ERTEKİN ERGENEKON'DAN TUTUKLU
 
Ayrıca Hayrettin Ertekin şu anda Ergenekon davası nedeniyle tutuklu. Bu bile başlı başına çok garip bir durum. Büyükanıt için gerçekten çok üzülüyorum.
Bir yıl boyunca bu olayı yazmak istemedim. Çünkü makama saygım vardı. Şimdi o makamda çok saygın başka bir orgeneral oturduğuna göre Büyükanıt’la ilgili bu olayı yazmayı bir borç bildim.
 
Burada üzüldüğüm şu: Türkiye çok ilginç ve etkili bir formatla yepyeni bir TV yayıncılığı ile tanışmıştı. Arkadaşlarımla birlikte tıkanmaya doğru giden haber yayıncılığında bir yenilik kapısı açmıştık. Ne yazık ki, bu kapı kapatılmış oldu.
 
 

 
Yorum EkleArkadaşıma GönderÇıktı AlYenilerÇok OkunanlarÇok Yorumlananlar Önder Sav da istifa etsin Van'daki tüm sondaj ve kuyular kapatıldı 'Yangına dayanıklı ağaç türleri tercih Saygun Topbaş'ı ziyaret etti Hakkari ve Şırnak'ta çatışma: 3 ölü Hakkari'de patlama: 3 yaralı Saygun, Vali Güler'i ziyaret etti Gül'ün Ermenistan gezisi öncesi şok Memura fitre ve zekat geçerli Perinçek cezaevinde görüntülendi İki araç OGS gişesinde sıkıştı Hz.Muhammed'in mektubu nerede? Habur Gümrük Müdürü görevden alındı THY pilotu kalp krizi geçirdi Galip Paşa'nın Kıbrıs biyoğrafisi... İnönü sabah kahvaltısı yapmıştı Balıkların genleri değişecek Işıkara depremin tarihini söyledi Van'da askere silahlı saldırı Hasankeyf'te kazı çalışmaları bitti 12345»Vural Savaş yine ağır konuştu Bin komando uzman çavuş alınıyor 300 erkekle yattı göreve devam Adnan Hoca 1 numarayı açıkladı ASKERİN izin vermediği paşa kim? Yalçın Küçük 32. Gün'de esti/VİDEO Emine Erdoğan'a büyük hakaret Fotoğrafın sırrı çözüldü ÖSS'deki hatalı sorular iptal edilecek Diyanet'te tarihi Ramazan skandalı Denktaş'ın darbe beklediği gece! Saniye saniye patlama (Video) Yeni bir ses kaydı daha çıktı! Adnan Hoca'nın kadınlarla ilişkisi... Hazır şişe suyundan çıkan skandal! Baykal'ın villasına şok baskın! Ankara'yı sarsan şok iddia... Adana'da yaşanan rezalet gecesi Fadime telekız, Kalkancı alkolikti Ferhat Göçer kaza geçirdi 12345»Adnan Hoca 1 numarayı açıkladı Emine Erdoğan'a büyük hakaret Polisler karakolluk oldu / VİDEO 300 erkekle yattı göreve devam Ahmet Akgül de gözaltına alındı Afet Ilgaz Ergenekon'u savunuyor GÜLEN'in beraatına onay... Bin komando uzman çavuş alınıyor Ergenekon'da şok resimler! İddianame'de kim neyle suçlandı? Adnan Hoca'nın kadınlarla ilişkisi... Emekli paşalar gözaltında Ergenekon'da ilginç detaylar ODTÜ'de bunlar mı öğretiliyor? Jandarma sivil yönetime geçiyor! Erbakan'dan Gül'e teşekkür /VİDEO Nihat Genç meydan okudu Altın madalyaya sevinememiş! Adana'da yaşanan rezalet gecesi Sezer ve Baykal'a şok suçlama



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs