'Soykırım anıtına çelenk koy' | " /> 'Soykırım anıtına çelenk koy' | "/>

En Sıcak Konular

'Soykırım anıtına çelenk koy'

4 Eylül 2008 16:13 tsi
'Soykırım anıtına çelenk koy' CHP'nin Gül'ün Erivan'a gitmesine yönelik eleştirileri sürüyor. CHP Genel Saymanı Özyürek'in tepksinin ardından Baykal da, Ermenistan ziyaretini eleştirdi. Ayıca Gül'e ilginç tavsiyelerde bulundu. Bakın Baykal Gül'den, nereyi ziyaret etmesini bekliy

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan ziyaretini eleştirdi. "Sayın Gül'ün 1993 yılında bir gensoru görüşmesi sırasında TBMM'de söyledikleri ibret vericidir. O gün söyledikleriyle bugünkü söz ve yaklaşımı tam bir çelişkidir" diyen Baykal, şöyle devam etti:

"O günden bugüne ne değişti. Ermenistan Türkiye'nin sınırlarını mı tanıdı? Türkiye topraklarında hak iddia etmekten mi vazgeçti. Soykırım iddiasını geri mi aldı? Yoksa Karabağ işgaline mi son verdi, hadi işgali tamamen sona erdirdi demiyelim ama hiç olmazsa işgal altındaki birkaç köyün işgalden kurtarılmasının güvencesini mi aldı ? Bunların hiçbir olmadı. Değişen bir şey yok. Değişen o gün söylediklerini bugün unutan kişinin, günümüzde Cumhurbaşkanı olmasıdır. Bari Ermenistan'a gitmişken soykırım anıtına da bir çelenk koysun. Böylece, kendisini bu geziye yönlendirenleri veya gitmeye ikna edenleri daha çok mutlu etmiş olur."

Aslıl sorun dokunulmazlık

Baykal, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı ile ilgili olarak ise şöyle dedi: "Dişli, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Peki niçin istifa etti. Yolsuzluk yapıldığı için. Vatandaş yolsuzluk yapınca yargılanacak ceza evine girecek, mahkum olacak, AKP'nin Genel Başkan yardımcısı yolsuzluk yapınca görevinden istfia edip kurtulacak. Adaletin bu mu AKP ? İstifa hesabı sorulması gereken bir yolsuzluğun itirafıdır. Başbakan ben milletvekilliğinden istifasını istemedim diyor. Başbakanın istifa eden bir milletvekili yardımcısını af yetkisi yoktur. Bu konuda asıl sorun dokunulmazlıktır. Daha da önemlisi bu milletvekilinin sahip olduğu dokunulmazlığa Başbakanın da hem sahip, hem de muhtaç olmasıdır." 

ABD istedi iddiası

CHP Genel Saymanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye'nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere Erivan'a gitmesini, ''Bu gezi, 'ABD istedi' diye yapılan bir gezidir. İhtilaf konularında Ermenistan'da en ufak bir yumuşama, yaklaşım olmadan Sayın Gül'ün Ermenistan'ın ayağına kadar gitmesi, Türkiye'nin itibarını, haysiyetini zedeleyen bir davranıştır'' diye değerlendirdi.

Ziyaretin bir yararı olmaz

''Cumhurbaşkanı Gül'ün, Türkiye'nin, Ermenistan ile oynayacağı 2010 Dünya Kupası grup eleme maçını izlemek üzere Erivan'a gitmesine'' ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Özyürek, ziyaretin yararlı olacağını düşünmediklerini söyledi.

Türkiye'nin Ermenistan ile önemli ihtilafları olduğuna işaret eden Özyürek, Ermenistan'ın, Türkiye'nin sınırlarını tanımadığını, Türkiye topraklarında iddiası bulunduğunu, Dağlık Karabağ'ı işgal ettiğini belirtti.

Bu konularda Türkiye'nin tavrının belli olduğunu vurgulayan Mustafa Özyürek, ''Bu konularda Ermenistan'da en ufak bir yumuşama, yaklaşım olmadan Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan'ın ayağına kadar gitmesi, Türkiye'nin itibarını, haysiyetini zedeleyen bir davranıştır. CHP olarak bunu doğru bulmuyoruz, CHP milletvekilleri de maçı izlemeye gitmeyecek'' dedi.

Özyürek, ''15 yıl önce Ermenistan politikasıyla ilgili dönemin Başbakanı Süleyman Demirel hakkında gensoru verildiğinin'' anımsatılması üzerine, gensoruda Demirel için söylenmedik laf bırakılmadığını, ağır suçlamalarda bulunulduğunu söyledi.

 



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,779 µs