En Sıcak Konular

'Dişli gibi Önder Sav da istifa etmeli'

4 Eylül 2008 15:51 tsi
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin, hakkındaki iddialardan dolayı istifa etmesinin doğru olduğunu belirterek, Hac ibadeti ve Peygamberimiz (sas) hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen CHP Genel Sekret

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki çeşitli iddialar nedeniyle AK Parti'deki görevlerinden istifa eden Şaban Dişli'nin doğru olanı yaptığını söyledi. Topçu, Hac ibadeti ve Peygamber Efendimiz (sav) hakkında 'manevi yolsuzluk ve usulsüzlük' yaptığını belirterek, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın da istifa etmesini istedi.

Dişli'nin, hakkında ileri sürülen yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları üzerine AK Parti'deki görevlerinden istifa ettiğini ifade eden Topçu, "Bu gelişme ülkemizdeki siyasi ahlak ve siyaset kurumunun güvenirliği bakımından ciddi bir adım ve erdemli bir hareket olmuştur. Şaban Dişli'nin hakkındaki iddialardan dolayı mahkeme tarafından yargılanıp 'temize çıkması' ve hakkında iftira atılıyorsa atanların da cezalandırılması toplum vicdanı bakımından daha doğru olacaktır. Fakat dokunulmazlık zırhı buna engeldir. TBMM, Şaban Dişli'nin dokunulmazlığını kaldırır ve savcılar dava açılmasını isterlerse yargılama gerçekleşebilecektir" dedi.

Topçu, BBP olarak yıllardır milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Milletvekili normal bir vatandaştan farklı olmamalıdır. Dokunulmazlık zırhı sadece milli iradenin tecelli ettiği ve milletin tercümanlığının yapıldığı kürsüde olmalıdır" diye konuştu.

Topçu, geçtiğimiz aylarda CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ibadeti ve Peygamber Efendimiz (sav) hakkında yaptığı talihsiz açıklama ve kameralara yakalanan çirkin diyalogu 'manevi yolsuzluk ve usulsüzlük' kavramına verilebilecek en manidar örneklerden birisi olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Maddi yolsuzluk ve usulsüzlük ile manevi yolsuzluk ve usulsüzlük arasında hiçbir fark yoktur. Her iki davranış şekli de çirkin ve toplumun genel ahlakına aykırı örneklerdir.

Adı ciddi bir manevi yolsuzlukla anılan Önder Sav, bütün siyasi görevlerinden bir an önce istifa etmelidir. Siyasi ahlak bunu gerektirir. Toplum ahlakı ve devlet düzeni bakımından maddi yolsuzluk ve usulsüzlükler ne kadar tehlikeliyse manevi yolsuzluk ve usulsüzlükler de o kadar tehlikeli bir vakıadır. Manevi yolsuzluk ve usulsüzlük yapan bir insandan her türlü maddi yolsuzluk ve usulsüzlük de beklenir. "

cihan
 



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,792 µs