En Sıcak Konular

İstihbarat da düzenlenecek!

4 Eylül 2008 14:10 tsi
İstihbarat da düzenlenecek! Devlet temizlenirken yaşın yanında kuru yanmayacak

Serdar Turgut/Akşam

İstihbarat da düzenlenecek 

Devletin içindeki bölünmüşlük ve çeşitli birimler arasındaki çatışma görünümüne sonunda müdahale edildiğini ve bir büyük uzlaşma sonucunda güçlü devlet niteliklerinin yeniden kurulması çalışmalarına başlandığını bir süredir yazmaktayız. Bahsettiğimiz bir büyük uzlaşmanın temelinde İstanbul burjuvazisini ilgilendiren boyut da var, ülke genelinde türban meselesinin makul çözümü boyutu da var. Bunların unsurları zaman içinde ortaya çıkacak nasıl olsa ama şimdi için önemli olan büyük uzlaşmanın bütün taraflarının üzerine fikir birliğine varılan ilkeler ve ana hatları çizilen yürüme yolunu bozacak herhangi bir hareket yapmaktan kaçınmalarıdır.

Bu tarihi önemdeki dönemde Ergenekon soruşturması çok önemli bir rol oynadı. Çünkü devlet adına hareket ettiğini söyleyerek başıbozukluk yapanlar var oldukça düzenin bir şekilde sağlanabilmesi de mümkün değildi. Sonunda uzlaşma sağlandı ve devletin gücüne tekrar kavuşturulması ve bölünmüşlük görüntüsünden kurtulunması için ilk önce devlet adına hareket ettiğini söyleyen unsurlardan temizlenme başlatıldı. Bu sürece askerin de güçlü bir destek verdiği, son günlerde Hava Kuvvetleri hakkında çıkmakta olan haberlerden bellidir. Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınıp tutuklanan paşalara cezaevinde yapılan ziyaretin Genelkurmay adına yapılmış olduğunun açıklanmasını da bu bağlamda ele alıp değerlendirmekte yarar var. Devlet temizlenirken yaşın yanında kurunun da yanmasına izin verilmeyecek ve düzen sağlam temelle kurulacak. Bu böyle gözüküyor.

Ayrıca bu yılki devir teslim törenlerinde yapılan konuşmaları dikkatle okursanız özellikle jandarma komutanlarının devir teslim konuşmalarını analiz ederseniz askerin birinci önem verdiği konulardan bir tanesinin yeni dönemde çeşitli istihbarat birimleri arasındaki koordinasyonun sağlanması, çakışan görevlerin düzenlenmesi işinin yer aldığını görebilirsiniz. Bunun anlamı sivil istihbarat birimleri, emniyet ve askeri istihbarat arasında eskiden olduğu gibi bölünmüşlük ve bazen de çatışma görünümüne artık izin verilmeyeceği ve devletin toparlanma sürecinde istihbaratın öncelikle toparlanacağıdır. Aklın yolu birdir diyerek bu süreci desteklemek gerekiyor.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs