PKK'yı karıştırdı | " /> PKK'yı karıştırdı | "/>

En Sıcak Konular

Affedilen 'hain' PKK'yı karıştırdı

4 Eylül 2008 09:25 tsi
Affedilen 'hain' PKK'yı karıştırdı
PKK içlerindeki haini affedince teröristler birbirine girdi. Örgütün kasası gizli servislerle işbirliği yapmakla suçlanıyordu.

Terör örgütünün Avrupa sorumlusu ve "kasası" iken "zimmetine para geçirdiği", "örgüt politikasına aykırı hareket ettiği", "gizli servislerle işbirliği yaptığı" gerekçesiyle geçen yıl görevinden alınan "Ali’ kod adlı Rıza Altun’un, Kandil’de örgüt mensuplarınca sorgulandıktan sonra affedildiği bildirildi.

Kandil’de örgütün üst düzey sorumluları tarafından sorgulanan Rıza Altun’un "özeleştirisi" kabul edildi. Murat Karayılan ve Mustafa Karasu’nun da bulunduğu bazı sorumluların Altun’un infaz edilmesi yönünde tavır aldığı belirtildi.

Rıza Altun hakkında "infaz kararı çıkmamasına", kırsal alandaki kadroların "Bu karar çifte standart, kendini PKK’nın üzerinde gören ve Avrupa’da çeteleşen Rıza’nın çoktan infaz edilmesi gerekirdi" şeklinde tepki gösterdiği öne sürüldü. Terör örgütünün Avrupa’daki gençlik yapılanmasının ise Rıza Altun’un affedilerek yeniden sorumlu kadroları arasında yer almasından dolayı "memnuniyetlerini dile getiren açıklamalar yaptığı kaydedildi.

Terör örgütünde, son dönemlerde "Suriyeli-Türkiyeli" hizipleşmesinin yanı sıra "Avrupa-kırsal" kadroları arasında da gruplaşma yaşandığı da öne sürüldü.

"Kırmızı bülten"le aranan Rıza Altun, örgütü tarafından görevden alınmasının ardından Şubat 2007’de Fransa’da yakalanmıştı. Hakkında, uluslararası arama kaydı bulunan Rıza Altun, serbest bırakılmasının ardından, Temmuz 2007’de, sahte belgelerle girdiği Avusturya’da gözaltına alınmış, Türkiye’nin iade taleplerine rağmen bu kişinin Kandil’e kaçmasına izin verilmişti.

Terör örgütünde Rıza Altun affedilirken, Rusya eski sorumlusu "Mahir Welat" kod adlı Numan Uçar, Rus gizli servisinin himayesine girdiği ve terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında gizli servislerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle hakkında "infaz kararı" verilmişti.

Yine terör örgütünün Avrupa sorumlusu "Kani Yılmaz" kod adlı Faysal Dunlayıcı da Abdullah Öcalan’a Avrupa’da sığınacak yer bulamadığı ve gizli servislerle işbirliği yaptığı için örgüt tarafından "hain" ilan edilmişti.

Faysal Dunlayıcı, Murat Karayılan’ın görevlendirdiği kişilerce otomobili havaya uçurularak feci şekilde öldürülmüştü.

internethaber.com



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs