En Sıcak Konular

Eski PKK'lı: Şehitler için içim yanıyor

4 Eylül 2008 12:33 tsi
Pişmanlık yasasından yararlanarak emniyet güçlerine teslim olan PKK terör örgütü eski üyesi Y.T., şehit edilen insanların acısını derinden hissettiğini ve akşamları uyumadığını söyledi.

2 çocuk babası olan eski PKK'lı Y.T., "Cana kıymak, çocukları yetim bırakmak çok acı verici bir durum." dedi.

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çitliyol köyünden 1993 yılının aralık ayında terör örgütüne katılan Y.T., dağda 8 ay kaldıktan sonra o dönemde çıkan pişmanlık yasasından faydalanarak teslim olmuş.

Televizyonlarda duyduğu her şehit haberinin ardından içinin sızladığını ifade eden Y.T., terör örgütündeki eski arkadaşlarına teslim olmaları yönünde çağrıda bulundu.

"Artık analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın" diyen Y.T., bu şekilde insanları öldürmekle hiçbir yere varılamayacağını vurguladı.

Şehit analarının feryatlarını duymak istemediğini aktaran Y.T., teröristlere seslenerek, "Siz neyi savunuyorsunuz. Mutki'de ve Bingöl'de bir sürü katliam yaptınız da elinize ne geçti. Ben yolunuzun yanlış olduğunu fark ettim ve sizden ayrıldım. Devletimin şefkatli kollarına sığındım. Sizde bu katliamları yapmayın, devlete sığının." diye konuştu.

Kendisinin de 2 çocuğunun olduğunu kaydeden Y.T., Mutki'de şehit edilen 5 korucunun çoğuyla akraba olduklarını, her birinin 5 ya da 6 çocuklarının bulunduğunu, bunların da yetim kaldığını anlattı.

Teröristlere sürekli beddua ettiğini aktaran Y.T., Bingöl'deki saldırıda da birçok askerin şehit olduğunu hatırlattı.

Teröristlerin kendilerini Müslüman olarak gördüklerini ancak yaptıklarının Müslümanlıkla alakasının olmadığını vurgulayan Y.T., "Birilerini kendi içlerine çekene kadar Müslümanlığı kullanırlar, namaz kılarlar, dini yönden ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Fakat içlerine girdiniz mi Müslümanlık neymiş derler. Sonra da Müslümanlıkta biter insanlık da. Onların içerisinde vahşi bir hayvandan başka hiçbir farkınız kalmaz ya karşı tarafı parçalayacaksınız ya da sizi öldürürler. Bunlar bayanlara tecavüz ediyorlar, çoluk çocuğu katlediyorlar. Ben her gün şükür ediyorum, iyi ki beni onlardan kurtarmış, bana bir aile nasip etmiş, annemin dizinin dibinde oturuyorum." şeklinde konuştu.

Örgüt içinde sürekli "teslim olursanız asker sizi öldürür" şeklinde korkutulduğunu belirten Y.T., bunların yalan olduğunu teslim olduktan sonra gördüğünü, söylenenlerin aksine devletin kendisine sahip çıktığını kaydetti. (CİHAN)




Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs